Prima pagină » Sanatate » Esofag iritat: Tratament naturist împotriva refluxului gastroesofagian

Esofag iritat: Tratament naturist împotriva refluxului gastroesofagian

23 dec. 2021, 16:07,
în Sanatate

Dacă te confrunți cu un esofag iritat, este necesar să apelezi la ajutorul unui tratament naturist. De aceea, în rândurile următoare, îți vom dezvălui ce să folosești pentru a scăpa de disconfort.

Boala de reflux gastroesofagian aduce cu sine un esofag iritat. Acest lucru se întâmplă atunci când acidul gastric urcă spre esofag, ducând la apariția arsurilor gastrice. Netratat, refluxul gastric poate avea consecințe grave pe termen lung. Din cauza regurgitării acidului, afectarea țesutului de pe esofag poate determina îngustarea esofagului, esofagul lui Barrett, cancer la esofag şi tuse cronică.

Pentru că medicamentele farmaceutice reprimă temporar simptomele de reflux gastric, acestea nu tratează cauză. Astfel că, este necesar să încerci remediile naturiste, care au o eficiență garantată.

femeie care suferă din cauza esofagului iritat

Din cauza regurgitării acidului, afectarea țesutului de pe esofag poate determina îngustarea esofagului, esofagul lui Barrett, cancer la esofag şi tuse cronică.

Esofag iritat: Tratamente naturiste rapide și eficiente

Un esofag iritat are nevoie să fie calmat. De aceea, poți încerca să consumi miere de Manuka, în detrimentul mierii organice. Mierea de Manuka este cunoscută datorită capacităţii sale de a neutraliza pH-ul corpului (atât intern, cât şi atunci când este aplicată la exterior). Ea calmează durerile și, uite așa, scapi de disconfort.

De asemenea, poți consuma pudră de ghimbir. Aceasta poate fi integrată în diverse băuturi și te ajută să scapi de arsurile gastrice, dar și de senzația de greață.

Un alt remediu eficient este sucul de aloe vera. Câteva guri din această licoare ameliorează arsurile gastrice și calmează stomacul iritat. În plus, acest suc poate reduce inflamația din esofag. Poți face, chiar, smoothie digestiv de aloe vera & ananas. Ai nevoie doar de: 30 ml suc de aloe vera, 150 g pulpă de ananas, 2-3 frunze de mentă proaspătă, 2 linguri de miere sau alt îndulcitor după gust, 200 ml apă de cocos / apă plată. Toate ingredientele se amestecă în robotul de bucătărie şi rezultă un elixir digestiv delicios, potrivit viataverdeviu.ro.

Poți încerca să consumi migdale crude. Sunt o bună sursă de calciu şi tratează refluxul gastric. Acțiune asemănătoare are și oțetul din cidru de mere. Se amestecă una-două lingurițe de oțet cu miere și se bea pentru ameliorarea refluxului gastric.

Totodată, să nu uităm și de cel mai economic și la îndemână remediu: bicarbonatul de sodiu. Acesta face minuni când vine vorba de afecțiunile gastrice. Pune o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și observă cât de repede neutralizează aciditatea din stomac.

bicarbonat de sodiu și un pahar cu apă

Bicarbonatul de sodiu face minuni când vine vorba de afecțiunile gastrice.

Alte remedii naturiste care calmează esofagul iritat

La începutul fiecări mese, ia una sau două capsule dintr-o enzimă digestivă. Acestea vor contribui la digerarea completă a alimentelor şi la o absorbţie adecvată a nutrienţilor.

Mai mult, poți lua în considerare și probioticele. Ia 25–50 miliarde unităţi de probiotice de calitate zilnic. Ele forțează bacteriile rele să părăsească intestinele, evitând indigestia, intestinele permeabile şi o proastă absorbţie de nutrienţi.

Foarte bună este și L-Glutamina. Nu trebuie să iei decât o capsulă vegetală de L-glutamină pe zi, cu suc sau apă, între mese și scapi de problemele digestive. În plus, ajută și în colita ulceroasă sau sindromul intestinelor iritate.

bărbat cu durere în piept

La începutul fiecări mese, ia una sau două capsule dintr-o enzimă digestivă. Acestea vor contribui la digerarea completă a alimentelor şi la o absorbţie adecvată a nutrienţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *