Prima pagină » Local » Escrocul Valentin Teleman a rămas cu vila din Valea Lupului! Licitația a fost reluată

Escrocul Valentin Teleman a rămas cu vila din Valea Lupului! Licitația a fost reluată

27 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Valentin Teleman riscă să rămână fără vila din Valea Lupului, județul Iași. Bărbatul a escrocat mai multe persoane după ce a folosit apartamentele pentru închiriere în regim hotelier. Băncile încearcă să recupereze datoriile acumulate de bărbat

Executorii judecătorești din Iași reiau licitația pentru valorificarea bunurilor ce aparțin lui Valentin Teleman, cunoscut pentru mai multe escrocherii. Astfel, pe data de 23.02.2022, ora 10:00, este reorganizată procedura, după ce la tentativa de la finalul anului 2020 nu s-au prezentat ofertanți. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 814.013 lei, adică 160.000 de euro.

”Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. La acest termen, dacă nu se obține prețul de începere a licitației și există cel puțin doi licitatori, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30 la sută din valoarea la care a fost evaluat imobilul. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Bogdan Tufeanu.

Executorii judecătorești au intervenit și în zona Copou, lângă sediul Poliției de Frontieră, unde un bătrân de 90 de ani s-a trezit că vecinul i-a blocat accesul în propria locuință, prin amenajarea unui gard.

Vila lui Valentin Teleman din Valea Lupului are o suprafață de 214 metri pătrați

Proprietatea lui Valentin Teleman este compusă din teren cu o suprafață de 668 de metri pătrați, vila cu regimul de înălțime P+M, cu o suprafață desfășurată de 214 mp. Imobilul este construit din cărămidă în cursul anului 2016. Acoperișul este acoperit cu tablă. Licitația este organizată la cererea creditoarei Unicredit Bank SA. Asta, după ce Valentin Teleman nu a achitat un credit contractat pe data de 21.07.2016. Executorii judecătorești organizează o licitație și pentru valorificarea unei vile din zona Copou, municipiul Iași, ce aparține lui Relu Purice, patronul magazinului Flamingo de pe strada Cuza Vodă.

Escrocul Valentin Teleman făcea bani din închirierea apartamentelor, fără știrea proprietarilor

Valentin Teleman a făcut cei mai mulți bani din închirierea apartamentelor în regim hotelier. Metoda era aparent simplă: închiria apartamente pe care le exploata fără știrea proprietarilor. O parte dintre aceștia lucrau în străinătate și credeau că imobilul se află pe mâini bune. Una dintre victime este Mariana Zaharia, care i-a pus la dispoziție lui Valentin Teleman un apartament central. Chiria era de 360 euro pe lună, dar afaceristul câștiga 200 de lei pe zi.

Asta se întâmpla în 2018, dar scandalul a apărut mai târziu. Proprietara s-a trezit și cu chiria neplătită. Atunci a suspectat că apartamentul era folosit pentru activități de prostituție. La un moment dat erau zeci de plângeri pe numele bărbatului. Valentin Teleman controla în 2019 societatea Rez Apartments Iași SRL, chiar dacă nu se afla în acte. Obișnuia să ademenească clienții cu oferte de lux în zona complexului Palas, unde mai mulți dezvoltatorii au construit ansambluri rezidențiale. Rămâne de văzut dacă vila lui Valentin Teleman din Valea Lupului va fi valorificată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *