Erizipel exact ca în poze reprezintă o boală infecțio-alergică care afectează pielea și țesutul subcutanat. Boala este destul de comună și predispusă la recidivă. Ocupă locul al patrulea dintre toate bolile infecțioase și, de asemenea, devine din ce în ce mai frecventă.
Deci, în ultimii douăzeci de ani, numărul recăderilor acestei boli a crescut cu 25%. Mai mult, forma severă a bolii este din ce în ce mai frecventă. Acum este vorba de aproximativ 80% din cazuri, deși în urmă cu 50-60 de ani, doar 30% dintre pacienți erau diagnosticați cu o formă severă. Cel mai adesea, această boală afectează femeile peste 50 de ani, dar poate apărea și la sugari. În cazul lor, infecția apare după ce streptococul pătrunde în rana regiunii ombilicale. Nu există o explicație pentru acest fapt, dar persoanele cu grupa III de sânge suferă mai des de erizipel. Există și o legătură cu locul de reședință. În Asia de Sud, precum și în Africa, această boală este foarte rară. La risc sunt persoanele cu un nivel scăzut de imunitate, slăbite de boală, stres, tratament și alți factori.
Erizipel poze. Părțile corpului afectate de această afecțiune
Primele simptome ale erizipelului le puteți observa pe diferite părți ale corpului, pe picioare, brațe, față, trunchi, perineu. Și mult va depinde de modul în care se dezvoltă boala. De exemplu, inflamația de pe față poate fi localizată în jurul orbitei, lângă auriculă, pe scalp și gât. Dacă boala începe cu nasul, se poate dezvolta o leziune de tip fluture, cu acces la obraji. În paralel, apare edem, care distorsionează dimensiunea țesuturilor. Același lucru se aplică tuturor celorlalte organe, localizarea bolii este diferită și depinde de situație.
Simptomele erizipelului sunt împărțite în generale și locale. Punctele generale includ frisoane, febră. Adesea, pacienții se agită violent. Temperatură ridicată, până la 40 de grade. Poate dura până la zece zile. Se manifestă convulsiile, tulburări ale conștiinței, delir. Slăbiciune foarte puternică, amețeli. Greață, adesea vărsături, la fel ca și în cazul unei eczeme. Dureri în mușchi și articulații. Cu alte cuvinte, există simptome de otrăvire generală a corpului.
Simptomele locale ale erizipelului. Cum să înțelegi că agentul patogen se răspândește prin organism
Simptomele locale ale erizipelului se manifestă sub formă de înroșirea pielii la locul rănirii. De obicei, modificările sunt vizibile la zece până la douăzeci de ore după începerea proceselor patologice. De asemenea, persoana care suferă de afecțiune începe să transpire excesiv din cauza temperaturii ridicate a corpului.
Umflare și durere în locul unde pielea se ridică. De asemenea, zona pielii se simte mai caldă la atingere, chiar fierbinte. Pacientul poate simți o senzație de arsură și o senzație că ceva sparge pielea din interior. Creșterea rapidă a inflamației, deoarece streptococii se înmulțesc destul de activ, la fel precum și în cazul scabiei la om. Marginile leziunilor sunt inegale, se schimbă constant pe măsură ce cresc.
Mărirea ganglionilor limfatici din apropiere, pe măsură ce agentul patogen se răspândește prin sistemul limfatic. Apar bule cu lichid limpede. La început sunt mici, dar apoi cresc și se unesc unul cu celălalt. Acest semn nu este întotdeauna prezent. Cu cât situația este mai neglijată, cu atât este mai mare riscul ca, chiar și după un tratament de succes, să apară o recidivă. Adesea boala apare în același loc ca prima dată. Uneori, aceasta se poate manifesta chiar și în zonele intime.
Tratament pentru a scăpa de durere insuportabilă. Cum să previi o recidivă a bolii
În cazul dezvoltării erizipelului pe picior, braț sau altă parte a corpului, abordarea va fi întotdeauna complexă. Un tratament local pur și simplu nu este suficient. Mai mult, accentul se pune în mare măsură pe creșterea imunității, în caz contrar riscurile ca boala să reapară sunt foarte mari.
Pentru a lucra cu sistemul imunitar, se folosesc preparate speciale, dar este important ca pacientul să-și schimbe stilul de viață. Să se odihnească bine, să-și monitorizeze cu atenție sănătatea, să mănânce corect și să elimine factorii negativi.
În tratamentul erizipelului se folosesc antibiotice, precum și medicamente antibacteriene din alte grupuri. Terapia medicamentoasă este selectată individual, în orice caz, este imposibil să prescrieți medicamente pe cont propriu.
Tratamentul erizipelului Împreună cu medicamentele, este necesară tratarea pielii afectate. Aceasta se tratează cu soluții speciale, pulberi, aerosoli. Și unguentele precum sintomicina, ihtiol, Vishnevsky, în acest caz sunt strict interzise, deoarece pot provoca complicații și pot contribui la dezvoltarea unui abces. În orice formă, utilizarea medicinei tradiționale nu este permisă, în tratamentul erizipelului, acest lucru este extrem de periculos. De asemenea, este interzis administrarea de dexametazonă.
În caz de ai observat că suferi de erizipel ca în poze trebuie să știi că zilnic va trebui să schimbați lenjeria de pat, să aveți grijă de accesul aerului în zona afectată, să faceți regulat un duș în apă caldă, foarte confortabilă. Pielea nu poate fi ștersă, doar înmuiată cu prosoape de hârtie.