Prima pagină » Local » Eric, băiețelul de șapte ani care își dorește să meargă la școală, dar nu are cu ce. Are patru frați și o mamă bolnavă de cancer
Eric, băiețelul de șapte ani care își dorește să meargă la școală, dar nu are cu ce. Are patru frați și o mamă bolnavă de cancer

Eric, băiețelul de șapte ani care își dorește să meargă la școală, dar nu are cu ce. Are patru frați și o mamă bolnavă de cancer

27 iul. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu, în Local

Eric, un băiețel de șapte ani care își dorește să meargă la școală, dar nu are cu ce. Provine dintr-o familie cu patru frați și are o mamă bolnavă de cancer. Acesta se află de ani buni sub protecția asociației părintelui Dan Damaschin, Glasul Vieții.

Copilul care își dorește să meargă la școală, dar nu are cu ce

Asociația Glasul Vieții, care se află sub coordonarea părintelui Dan Damaschin, a salvat, de-a lungul timpului, mii de vieți. În prezent, sub ocrotirea acestuia se află nici mai mult, nici mai puțin de 10.229 de copii din toate județele Moldovei. Părintele Dan Damaschin lucrează în fiecare zi din an pentru a le asigura strictul necesar.

După cum chiar el spunea, activitatea asociației începe pe data de 1 ianuarie și se termină pe data de 31 decembrie. Dacă părintele s-a concentrat să le ofere celor peste 10.000 de copii o vacanță de neuitat la mare, acum organizează cel mai mare concert caritabil din România.

Pentru al treilea an consecutiv, pe stadionul din Copou, artiști de renume din toată țara vor urca pe scenă pentru a-i distra pe ieșeni în cadrul festivalului INIMO. Cei doritori pot intra la concert după ce cumpără o invitație sub formă de donație. Ulterior, banii vor ajunge la copii prin articole de îmbrăcăminte, alimente sau obiecte necesare pentru școală.

La fel se întâmplă și în cazul lui Eric, un băiețel de șapte ani care își dorește enorm de mult să meargă la școală, însă nu are cu ce. Familia din care provine are o situație financiară precară și asta pentru că mama sa se confruntă, de ani de zile, cu o boală grea, și anume cancer. În ceea ce îl privește pe tatăl lui Eric, acesta își face apariția din când în când acasă, însă nu susține financiar familia sub nicio formă. Eric mai are încă trei frați, care merg la școală și se descurcă datorită Asociației Glasul Vieții.

Necesitățile familiei nu sunt complicate. Cei cinci membri au nevoie de orice. De la alimente de consum, la hăinuțe, încălțăminte și produse de igienă. Pentru ei orice ajutor contează. De asemenea, mama lui Eric are nevoie să își continue tratamentul pentru a învinge boala nemiloasă ce i-a cuprins corpul. Cei interesați pot accesa site-ul Asociației Glasul Vieții, unde pot ajuta la un final fericit al poveștii lui Eric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *