Prima pagină » Stiri si curiozitati » Eren Jaeger. Protagonistului din seria anime Shingeki no Kyojin

Eren Jaeger. Protagonistului din seria anime Shingeki no Kyojin

23 feb. 2022, 17:31,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Un succes desăvârșit în lumea anime a fost înregistrat de către seria Shingeki no Kyojin, tradus în engleză drept Attack on Titan. Protagonistul se numește Eren Jaeger, iar întreaga acțiune constă în lupta împotriva unor bestii umanoide ce devorează oameni.

Seria anime este bazată în întregime pe manga, opera japoneză, lui Hajime Isayama ce îi poartă și numele. Primele publicații au apărut în jurul anului 2009, însă atunci totul era la început și nu s-ar fi bănuit că un succes atât de proeminent va fi atins.

protagonistul attack on titan in academie

Antrenamentele s-au dovedit a fi mereu unele dificile

În luna aprilie din anul 2013 a avut loc în Japonia, premiera primului episod din seria animată. Acum Attack on Titan poate fi găsit atât pe Netflix, cât și pe alte platforme online special dedicate pentru anime. Din 2013 până în ziua de azi au apărut episoade destul de regulat, deși au existat și pauze mai lungi. Ultimul sezon se anunță ca fiind cel ce a început anul acesta, lăsând mulți fani cu un sentiment amar.

Eren Jaeger – Povestea personajului

Întregul anime cuprinde mai multe perioade de timp, astfel la începutul poveștii, protagonistul se află încă în copilărie. Acțiunea se desfășoară într-o metropolă de tipul unei cetăți ce este înconjurată de 3 ziduri colosale dispuse circular, numite de la exterior spre interior Maria, Rose și Sina. Acest oraș atât de bine apărat se află pe o așa-zisă „Insulă a paradisului” pe care sălășluiesc creaturi umanoide de dimensiuni foarte mari, numite în continuare drept „titani”, ce se hrănesc cu oameni. Plot similar cu cel din Tokyo Ghoul, doar că singurul element comun este actul de canibalism în sine.

eren forma de titan

Titanii sunt bestii umanoide de dimensiuni uriașe

Acțiunea începe cu apariția unui titan uriaș ce distruge primul zid, Maria, Începând astfel o fugă disperată spre protecția celuilalt zid, în care oamenii își arătau adevărata înfățișare meschină, îmbrâncind și împingând alte persoane, doar pentru a ajunge primii. Mama lui Eren sfârșește prin a fi mâncată de un titan în fața lui, iar într-un final ajunge în zona de protecție.

Povestea oarecum traumatizantă și plină de semne de întrebare asupra creaturilor ce mișună înafara zidurilor, dar și apariția neașteptată a unui titan colosal, face întreaga atmosferă să devină una foarte solicitantă. La vârsta de 13 ani, Eren Jaeger, ia decizia de a se înscrie în cadrul unui instituții similare unui liceu militar, unde după multe eforturi pe parcursul a mai mulți ani, reușește să devină un soldat onorabil.

eren jaeger legat

Acesta trece prin mai multe momente dificile

Bătălia cu aceste creaturi și informațiile ce se strâng treptat pe parcursul seriei mențin o atmosferă palpitantă pe tot parcursul seriei Shingeki no Kyojin. Iar povestea cu cât înaintează, apar schimbări neașteptate, hrana devine un raționată, iar corupția din conducere lasă un gust amar în gura tuturor. Unde se mai poate adăuga doctorul Jaeger, tatăl lui Eren, ce a dispărut cu o săptămână înainte de marea invazie ce a decimat populația.

De ce să urmărești această serie?

În cadrul seriei anime Attack on Titan apar multe personaje, iar discuțiile dintre acestea lasă un loc mare de interpretări. Atrage foarte mult din faptul că metaforele din realitate, devin întâmplări concrete în cadrul poveștii, iar acest lucru duce la o realizare mai detailată a lumii înconjurătoare.

familia jaeger impreuna fan made

Eren Jaeger si familia sa înainte de marea invazie

Eren Jaeger este un protagonist ce începe de jos, iar în urma deciziilor și eforturilor luate, ajunge dintr-o situație în alta. Meritul succeselor sale este datorat disciplinei și determinării pe care o are. Se poate asemăna cu mai multe serii anime în această privință, însă aici se poate vorbi despre lucruri mult mai serioase, sau chiar cruciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *