Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Barbatul care a experimentat un episod maniacal ciudat în urma infecției cu Covid-19
Barbatul care a experimentat un episod maniacal ciudat în urma infecției cu Covid-19

Barbatul care a experimentat un episod maniacal ciudat în urma infecției cu Covid-19

11 iul. 2020, 19:26,
în Sanatate

Episod maniacal ciudat în urma infecției cu Covid-19. Medicii au raportat cazul unui bărbat care suferă un episod maniacal acut în urma unei infecții SARS-CoV-2 – virusul responsabil pentru Covid-19.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, fără antecedente medicale semnificative, a început să prezinte simptome potențiale ale Covid-19, inclusiv tuse uscată și febră, au raportat medicii în BMJ Case Reports. La nouă zile de la apariția primelor simptome, el a dezvoltat ceea ce el a descris drept „cea mai gravă durere de cap vreodată”.

În cursul nopții, s-a trezit agitat, spunându-i soției sale că crede că va muri. În acest moment, el a început să-și informeze soția despre partidele sexuale anterioare, pe care le-a descris medicilor drept necaracteristice relatiei lor.

„Când venea ambulanța, i-am mărturisit soției mele că am făcut sex cu bărbați (majoritatea înainte de căsătorie), deși sunt heterosexual”, a explicat pacientul. „Am simțit că sunt incapabil să mint sau să ascund adevărul și am crezut că mor”.

El a fost adus la secția de urgență de la Spitalul St Thomas ‘din Londra, unde a început să arate comportament dezinhibat sexual și discursuri presate. De asemenea, el a arătat semne că are idei grandioase cu un puternic element religios, timp în care a încercat să ungă cu apă alți pacienți din spital. Pe măsură ce comportamentul s-a agravat, el a fost sedat și transferat la terapie intensivă pentru ventilație mecanică.

Episod maniacal ciudat în urma infecției cu Covid-19

La investigații, un tampon prelevat din nas și gât a fost pozitiv pentru Covid-19, în timp ce o radiografie toracică a arătat inflamația țesutului pulmonar în concordanță cu boala. O evaluare psihiatrică, atunci când era în afara ventilației, a arata simptome în concordanță cu mania acută. El a fost mutat la unitatea psihiatrică pentru recuperare, unde s-a recuperat și a fost externat după 12 zile.

Echipa a spus că este posibil să se confrunte cu un prim episod maniacal de tulburare bipolară, o afecțiune cu care sora sa a fost diagnosticată în urma unui episod de psihoză postpartum. Cu alte simptome neurologice și afecțiuni asociate cu Covid-19, echipa subliniază posibilitatea schimbării stării sale mentale fiind rezultatul infecției cu SARS-CoV-2.

„Intrarea SARS-CoV-2 în celulele gazdă umane este mediată în principal folosind ACE-2 ca receptor și, deși plămânii și tractul gastrointestinal sunt principalele site-uri de expresie ale ACE-2 în organism, proteina este de asemenea exprimat în celulele endoteliale din creier oferind o cale teoretică de intrare în sistemul nervos central”, scrie echipa în raportul lor.

Pacientul, de când s-a recuperat, și-a descris experiența ca fiind „fascinantă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`