Prima pagină » Actualitate » Epidemiologul Octavian Jurma, lansează un atac fără precedent la adresa Guvernului: Se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile
Epidemiologul Octavian Jurma, lansează un atac fără precedent la adresa Guvernului: Se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile

Epidemiologul Octavian Jurma, lansează un atac fără precedent la adresa Guvernului: Se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile

01 oct. 2021, 09:43,
în Actualitate

Autorităţile au decis, recent, să păstreze şcolile deschise indiferent de raţă de infectare dar şi să tină deschise restaurantele sau barurile. Totuşi, epidemiologul Octavian Jurma a fost extrem de critic la adresa Guvernului, declarând că prefesă să ” dea foc școlilor pentru a menține deschise birturilor”.

Octavian Jurma a emis, de la începutul pandemiei, mai multe puncte de vedere care nu au fost luate în seamă de autorităţi dar care s-au adeverit.

Epidemiologul Octavian Jurma consideră că Guvernul a dat foc școlilor pentru a ține deschise birturile

Într-o intervenţie pe o reţea de socializare, epidemiologul Octavian Jurma a lansat un atac dur la adresa Guvernului condus de premierul Florin Cîțu. Specialistul critică decizia de a menţine școlile şi barurile deschise şi compară gestul luat de autorităţi cu decizia lui Nero de a da foc Romei:

„O să vorbim mult de această decizie fatidică care este comparabilă cu decizia lui Nero de a da foc Romei ca să își desăvârșească opera. În cazul acesta însă motivele sunt mult mai prozaice și cinice: se dă foc școlilor pentru a se menține deschise birturile. Nu am lăsat pompierii să vină pentru că ne costă prea mulți bani. Ai văzut însă că se stinge incendiul și fără pompieri? Plus că te-am scăpat și de povara bătrânilor. Nu uita să votezi partidul la anul”, a explicat epidemiologul.

Creșterea agresivă a cazurilor de COVID-19 este cauzată de deschiderea școlilor, susține Octavian Jurma

În altă ordine de idei, specialistul Octavian Jurma consideră că pandemia a crescut exponenţial în septembrie din cauza deschiderii şcolilor iar numărul de cazuri va crește în continuare. Pe de altă parte, epidemiologul consideră că menţinerea şcolilor deschise este cauzată de dorința Guvernului de a menține deschise sălile de jocuri de noroc şi a birturilor:

Ei bine în timpul lunii august și septembrie pandemia a crescut exponențial, iar creșterea și mai agresivă din această săptămâna este rezultatul deschiderii școlilor în urmă cu 2 săptămâni. Numărul de cazuri va exploda dar guvernaţii noștri știu foarte bine asta. Atunci de ce au ales să arunce benzină pe un foc deja scăpat de sub control? Pentru că nu puteau ține birturile și păcănele deschise dacă închideau școlile. Ar fi ieșit un circ monstruos până și în România”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Octavian Jurma a prevăzut data la care Bucureștiul a intrat în scenariul roșu

Octavian Jurma este un cunoscut epidemiolog care a emis mai multe puncte de vedere care s-au adeverit. Citând numeroase studii și făcând predicții, Octavian Jurma a prevăzut data la care Bucureștiul a intrat scenariul roșu:

Bucureștiul va intra, săptămâna aceasta, în scenariul roșu. Timișoara a intrat deja, deci mai toate marile centre universitare vor intra în scenariul roșu. În cinci săptămâni, numerele au crescut de zece ori. În următoarele două săptămâni va începe suspendarea școlilor.

E posibil să ajungem la un vârf de, în medie, 15.000 de cazuri pe zi, asta înseamnă undeva la 40.000 de internări în spitale, undeva în a doua parte a lunii octombrie. Noi culegem acum ce am semănat în vară și am semănat relaxarea, am renunțat la orice măsură de protecție și de prevenție. Ce este foarte important, măsurile de prevenție aveau rolul de a menține acea stare verde”, a declarat pe data de 20 septembrie 2021, cercetătorul Octavian Jurma la Antena 3.

Scenariul înaintat de Jurma pare să fie, în contextul actual, unui destul de optimist. De exemplu joi a fost înregistrat un record al numărului de infectări, de peste 12.000.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024