Prima pagină » National » Dr. Emilian Popovici: “Daca 90% din oameni ar purta masca, virusul ar fi blocat”
Dr. Emilian Popovici: “Daca 90% din oameni ar purta masca, virusul ar fi blocat”

Dr. Emilian Popovici: “Daca 90% din oameni ar purta masca, virusul ar fi blocat”

11 nov. 2020, 17:12,
în National

De pe 9 noiembrie, România a intrat în carantină parţială. Timp de o lună va trebui să respectăm şi mai multe măsuri de protecţie, pentru a preveni răspândirea noului virus. Autorităţile încearcă astfel să micşoreze cât mai repede numărul de infectări. Cadrele medicale, printre care si Emilian Popovici, amintesc de câteva măsuri practice, cu atât mai mult cu cât locurile la ATI sunt ocupate aproape în totalitate. Printre altele, dr. Emilian Popovici recomandă masca de protecție.

Iată ce recomandare are pentru noi dr. Emilian Popovici:

“Mă întorc la respectarea măsurilor de către populaţie, pentru că au fost voci care au afirmat că marea majoritate a populaţiei poartă masca şi lucrurile ar fi aproape în regulă în privinţa asta. Eu spun că nu este aşa.

Dacă 90% din oameni ar purta masca, am bloca transmiterea. Da? Deci dacă 90%, nu 100%, dacă 90% dintre oameni ar purta masca în toate situaţiile care impun acest lucru, am reduce transmiterea cu 90%, virusul ar fi blocat. Ştim foarte bine că dacă două persoane stau faţă în faţă şi respecta distanţarea şi poartă masca, riscul de transmitere se reduce la 1,5%”, a declarat dr. Emilian Popovici.

Medicul atrage atenţia şi spune că orice relaxare a măsurilor înseamnă, de fapt, creşterea numărului de cazuri.

Măsuri luate în carantina parțială

Reamintim că de pe 9 noiembrie nu avem voie să circulăm în intervalul orar 23-05.00, decât cu câteva excepţii, cum ar fi drumul la farmacie. De asemenea, pentru intervalul menţionat este necesarea prezenta declaraţiei pe propria răspundere. Mai mult, autorităţile au hotărât că şcoala să fie online, magazinele să se închidă la ora 21.00, iar masca de protecţie să fie purtată obligatoriu pe tot teritoriul ţării noastre.

Dacă cei infectați au forme ușoare de covid, se pot trata acasă. În schimb, când starea li se agravează, atunci trebuie să sune la 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *