Prima pagină » Stiri si curiozitati » Enigma călătorului cu pașaport dintr-o țară care nu există. A nimerit acesta într-o buclă în timp?
Enigma călătorului cu pașaport dintr-o țară care nu există. A nimerit acesta într-o buclă în timp?

Enigma călătorului cu pașaport dintr-o țară care nu există. A nimerit acesta într-o buclă în timp?

01 sept. 2023, 13:03,
în Stiri si curiozitati

Într-o zi toridă de vară din iulie 1954, un bărbat a ajuns la Aeroportul Haneda din Tokyo. Din toate punctele de vedere, arăta perfect banal: caucazian, cu barbă, îmbrăcat la costum. Părea a fi vorbitor nativ de franceză dar știa și destul de mult japoneză. Nimic neobișnuit, asta până în momentul în care acesta a predat pașaportul pe care apărea că provine din Taured, o țară care nu există, și astfel s-a format legenda călătorului din Japonia care a picat într-o buclă în timp.

A nimerit bărbatul într-o buclă în timp?

Când angajații l-au confruntat, acesta s-a enervat și insista că Taured există și asta de aproape 1.000 de ani. Gândindu-se că acest om ciudat ar putea fi un infractor, ofițerii japonezi l-au cazat peste noapte într-un hotel din apropiere, timp în care au efectuat o investigație mai amănunțită. Au fost detașați 2 paznici în fața camerei bărbatului pentru a se asigura că nu va fugi, dar când s-au ivit zorii dimineații următoare și ofițerii au mers să discute cu bărbatul, au fost șocați să descopere că acesta dispăruse fără urmă. Sau cel puțin așa spune legenda.

Pentru unii, povestea „Omului din Taured”, așa cum a ajuns să fie cunoscut, servește ca dovadă că există într-adevăr universuri paralele cu al nostru, iar bărbatul însuși ar fi putut aluneca accidental în dimensiunea noastră printr-o buclă în timp – una în care Taured nu a existat niciodată. Alții au sugerat că întreaga poveste este doar ficțiune. Adevărul, totuși, se află undeva la mijloc.

Există mai multe elemente ale acestei legende care au condus de-a lungul anilor la concluzia că bărbatul provenea dintr-o altă dimensiune. Primul este țara Taured în sine. Atunci când i s-a adus o hartă și i s-a cerut să indice țara, se spune că bărbatul a arătat spre Andorra, între Spania și Franța, în timp ce devenea din ce în ce mai confuz și furios. De ce nu era țara sa natală, Taured, listată pe această hartă? Acolo ar fi trebuit să fie, și acolo fusese timp de 1.000 de ani, susținea omul.

Ce teorii au fost vehiculate în legătură cu acest caz

Există mai multe elemente ale acestei legende care au condus de-a lungul anilor la concluzia că bărbatul provenea dintr-o altă dimensiune. Primul este țara Taured în sine. Atunci când i s-a adus o hartă și i s-a cerut să indice țara, se spune că bărbatul a arătat spre Andorra, între Spania și Franța, în timp ce devenea din ce în ce mai confuz și furios. De ce nu era țara sa natală, Taured, listată pe această hartă? Acolo ar fi trebuit să fie, și acolo fusese timp de 1.000 de ani, susținea omul. Se spune că bărbatul avea asupra sa și monede din mai multe țări europene, dar și ștampile de la numeroase aeroporturi din întreaga lume. Vizitase Tokyo în trecut de mai multe ori. Cu toate acestea, compania pentru care pretindea că lucrează nu a auzit niciodată de el, nici hotelul la care pretindea că are făcută rezervare și nici oficialii companiei din Tokyo cu care ar fi trebuit să se întâlnească.

Presa acelor vremuri susținea că bărbatul avea diverse documente care îi susțineau povestea. Apoi, bineînțeles, dispariția bărbatului din camera de hotel a ridicat din nou semne de întrebare. Camera era sus, la un etaj superior și nu avea balcon. Se spune că poliția a concluzionat chiar că bărbatul nu ar fi putut să scape prin ferestre, iar paznicii nu l-au văzut plecând.

Toate aceste circumstanțe cumulate i-au condus pe mulți la concluzia că bărbatul ar fi pășit accidental în dimensiunea noastră printr-o buclă în timp. În această lume paralelă, spun ei, Taured chiar există, iar bărbatul spunea adevărul. Dispariția lui este adesea atribuită alunecării sale înapoi în propria lui dimensiune, aparent fără intenție sau explicație. Este o poveste foarte interesantă, chiar incredibilă. Oricât de incitantă poate fi ideea unui vizitator dintr-o altă dimensiune, realitatea este că bărbatul nu era prins într-o buclă în timp, ci doar un simplu fraudator. Există o cantitate considerabilă de dovezi care sugerează că adevărata identitate a bărbatului din Taured a fost John Allen Zegrus, care a fost arestat în Tokyo în 1960 pentru că a încercat să încaseze cecuri după ce a folosit respectivul pașaport fals pentru a intra în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *