Prima pagină » Eveniment-Social » Emoții uriașe pentru viitorii medici! Pe 25 iulie va avea loc concursul de admitere de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași
Emoții uriașe pentru viitorii medici! Pe 25 iulie va avea loc concursul de admitere de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași

Emoții uriașe pentru viitorii medici! Pe 25 iulie va avea loc concursul de admitere de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași

23 iul. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

La finalul acestei săptămâni, și anume duminică, 25 iulie 2021, se va desfășura concursul de admitere, sub forma unui test-grilă, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90 la sută o va avea nota obținută la testul-grilă, iar 10 la sută – media de la Bacalaureat. Comparativ cu 2020, când s-au înscris 2.337 de candidați, anul acesta, concurența la majoritatea specializărilor este sensibil mai mică, ajungându-se la un total de 2.226 de dosare validate

Pe 18 iulie 2021 s-a încheiat perioada de înscrieri la concursul de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, din Iași, sesiunea iulie 2021. Comparativ cu 2020, când s-au înscris 2.337 de candidați, anul acesta, concurența la majoritatea specializărilor este sensibil mai mică, ajungându-se la un total de 2.226 de dosare validate.

La Medicină sunt 1.177 de dosare finalizate (concurență de 3,87 la sută pe loc bugetat, față de 4,22/loc bugetat, anul trecut), la Asistență Medicală Generală – 296 (concurență de 4,77/loc bugetat, față de 5.57 /loc bugetat, anul trecut), la Nutriție și Dietetică – 58 (concurență de 6,44, față de 5/loc bugetat, anul trecut), la Medicină Dentară – 345 (concurență de 3,83, față de 3,21/loc bugetat – anul trecut), la Asistență de Profilaxie Stomatologică – 11 (concurență de 1,38, față de 0,89/loc bugetat, anul trecut), Tehnică Dentară – 78 (concurență de 3,04, față de 2,60/loc bugetat, anul trecut), la Farmacie – 45 (concurență de 0,50, față de 0,77/loc bugetat, anul trecut), la Bioinginerie – 87 (concurență de 1,18/loc bugetat, față de 1,52/loc bugetat, anul trecut), iar la Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare – 125 (concurență de 1,76, față de 2,36/loc bugetat, anul trecut).

Candidații se pot prezenta începând cu ora 8:00 în sala de concurs în care au fost repartizați

Pe 25 iulie 2021 se va desfășura concursul de admitere la UMF Iași, sub forma unui test-grilă. Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90 la sută va avea nota obținută la testul-grilă, iar 10 la sută – media de la Bacalaureat. Candidații se pot prezenta începând cu ora 8:00 în sala de concurs în care au fost repartizați (candidații vor putea identifica sălile de concurs sâmbătă, 24 iulie 2021, între orele 18:00 și 20:00). Ocuparea locurilor în săli se desfășoară în intervalul orar 8:00 – 9:30. La ora 10:00 începe testul-grilă. Durata de desfășurare a probei scrise este de 3 ore (10:00 – 13:00), într-o singură zi.

Disciplinele de concurs: pentru programele de studiu Medicină și Medicină Dentară – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – obligatoriu și – Chimie organică sau Fizică – la alegere. Pentru programul de studiu Farmacie – Chimie organică – obligatoriu și -Biologie vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – la alegere. Pentru programele de studiu: Asistență Medicală Generală, Tehnică dentară, Nutriție și dietetică, Asistență de Profilaxie Stomatologică, la alegere între: – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau – Chimie organică. Pentru programul de studiu Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare: – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului). Pentru programul de studiu Bioinginerie, la alegere între: – Matematică sau – Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).

Reguli pentru candidați la concursul de admitere de la UMF Iași

Regulile pentru candidați la concursul de admitere de la UMF Iași sunt: la intrarea în sala de concurs, vor prezenta: actul de identitate pe care candidatul l-a depus online (carte de identitate / pașaport în termen de valabilitate la data concursului); legitimația de concurs imprimată pentru confirmarea locului în sala de concurs: declarația pe propria răspundere privind starea sănătății.

Candidații care și-au schimbat numele sunt rugați ca, pe lângă cele 3 documente menționate, să prezinte și o copie simplă a actului doveditor. La intrarea în clădirea în care se află sala în care au fost repartizați, vor arăta legitimația de concurs șefului de clădire. Acesta le va lua temperatura, le va da câte o mască și îi va direcționa spre sala de concurs. Intrarea în sala de concurs se va face în mod organizat, păstrând distanța de 1,5 m. Vor purta mască și vor utiliza antisepticul pentru mâini, puse la dispoziție de către universitate.

În sala de examen se intră doar cu o sticlă cu apă, dar fără etichetă. Telefoanele mobile, gențile și tot ce au asupra lor, în afara sticlei cu apă, vor fi lăsate într-un loc indicat de șeful de sală. Vor utiliza calculatoare de birou, markere și pixuri puse la dispoziție de către UMF Iași. Dacă au terminat mai devreme, nu pot părăsi sala înainte de ora 10:30. Dacă pleacă la final (ora 13:00), candidații își vor putea lua grila cu întrebări. După predarea tezei, candidatul părăsește zona, iar rezultatele vor fi afișate online, lucrările fiind corectate doar într-un centru de scanare special amenajat (tezele nu vor mai fi scanate în sala de concurs).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *