Prima pagină » Titlurile zilei » Emoții mari pentru beizadeaua unui doctor din Iași! Ar putea ajunge la pușcărie după ce a furat o mașină și a condus fără permis (Exclusiv)
Emoții mari pentru beizadeaua unui doctor din Iași! Ar putea ajunge la pușcărie după ce a furat o mașină și a condus fără permis (Exclusiv)

Emoții mari pentru beizadeaua unui doctor din Iași! Ar putea ajunge la pușcărie după ce a furat o mașină și a condus fără permis (Exclusiv)

28 aug. 2021, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Fiul unui doctor din Iași stă cu sufletul la gură după ce recent a fost trimis în judecată! Tânărul este anchetat pentru că a comis mai multe infracțiuni. Dacă va fi găsit vinovat, ar putea sta ani grei în spatele gratiilor

Fiul unui medic din Iași riscă să ajungă la pușcărie. Recent, acesta a fost trimis în judecată după ce în trecut s-a urcat băut la volan. În luna iulie a acestui an, Said Albetar, un tânăr de 20 de ani, s-a gândit să se plimbe prin oraș la volan, deși nu deține permis de conducere. Mai mult decât atât, când polițiștii au vrut să-l oprească, tânărul a aruncat pe geam un plic în care se afla „iarbă”.

Polițiștii din Iași au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani. Când agenții s-au apropiat de mașină, tânărul a aruncat un plic în care se afla o substanță vegetală, verde-olive. Plicul a fost ridicat, iar tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat în luna iulie Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Said Albetar a fost arestat preventiv 30 de zile

Polițiștii l-au reținut pe tânăr, iar mai apoi l-au prezentat în fața judecătorilor care au decis arestarea sa preventivă. Sâmbătă, 17 iulie 2021, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea făcută de anchetatori pe numele lui Said Albetar.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în ceea ce îl privește pe inculpatul Said Albetar. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Said Albetar, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au menționat sâmbătă judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă. De altfel, Said Albetar a și contestat hotărârea. Fiul de medic speră ca judecătorii de la instanța superioară să îl pună în libertate în următoarele zile.

Acum câteva luni a fost condamnat după ce a furat o mașină

În luna mai a anului acesta, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus, în cazul lui Said Albetar, măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pentru o perioadă de 5 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru conducerea unui vehicul fără permis. Procesul lui Said Albetar, născut în Gaza (Palestina), a început pe 6 august 2020. Atunci, procurorii au dispus trimiterea sa în judecată pentru conducere fără permis. Tânărul, acum în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat că, pe vremea când era minor (avea doar 17 ani), a luat o mașină și a comis un accident rutier spectaculos, în ciuda faptului că nu avea permis.

„În noaptea de 22 spre 23 iunie 2017, între orele 01:00 și 4:00, prin folosirea fără drept a uneia dintre chei, inculpatul a sustras în scop de folosință autoturismul marca Audi Q5 aparținând SC Farmacia A SRL, parcat în spatele unui bloc, autoturism pe care, fără a avea permis, l-a condus în municipiul Iași și într-o comună din județ, unde l-a avariat în urma unui accident de circulație, iar, apoi, a condus autoturismul înapoi în municipiul Iași și l-a abandonat la intersecția străzilor Crișului și Calea Galata”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *