Prima pagină » Actualitate » Emotie mare pentru multi copii de VIP-uri ale Iasului! Examen extrem de dur pentru a ajunge avocat! Iata lista celor mai buni tineri candidati!

Emotie mare pentru multi copii de VIP-uri ale Iasului! Examen extrem de dur pentru a ajunge avocat! Iata lista celor mai buni tineri candidati!

07 sept. 2018, 21:41,
Sorin Pavelescu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:665366;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Copiii de medici, profesori, avocati, magistrati au trait zilele acestea emotii teribile in cadrul examenului de admitere in avocatura @ Pentru multi dintre ei emotia va continua cu examenul de admitere in magistratura, care va incepe duminica @ La examenul de intrare in avocatura au participat peste 120 de tineri din Iasi, dar au reusit doar 22 @ Testul grila a cuprins 100 de intrebari foarte dificile @ Ieri s-au afisat rezultatele

Peste 120 de tineri din Iasi au dat examen zilele trecute pentru a intra in avocatura. Daca pe vremuri acest examen era mai mult o formalitate, in ultimii ani, examenul a ajuns la aceleasi standarde de exigenta ca examenul de la intrarea in magistratura.

Majoritatea celor care au dat examen acum au absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi si au invatat pe rupte in ultimele luni.

Printre cei care au incercat acum sa obtina legitimatie de avocat se numara copii de procurori, medici, avocati, notari care profeseaza in Iasi sau in judetele limitrofe.

Nu a existat o concurenta intre ei, un numar limitat de locuri, insa examenul a fost unul foarte greu, cu intrebari dintre cele mai dificile. Proba principala a constat in sustinerea unui test grila care a cuprins 100 de intrebari, cate 20 din fiecare materie.

Mai exact, candidatii au avut de invatat la penal, procedura penala, civil, procedura civila si organizarea profesiei de avocat. Pentru a putea obtine un rezultat pozitiv, candidatii au trebuit sa obtina cel putin 70 de puncte, dar nu mai putin de 10 puncte pe fiecare materie in parte. Numarul candidatilor din Iasi nu este foarte mare comparativ cu Bucurestiul sau Clujul.

De exemplu, la Baroul din Bucuresti s-au inscris in total peste 1.500 de absolventi de drept. La Baroul Cluj s-au inscris aproape 250, aproape dublu cat la Iasi. In total s-au inscris aproape 3.000 de candidati, iar examenul s-a sustinut la Bucuresti pentru toata lumea.

Citeste si: Despre evenimentul anului pentru avocatii ieseni, doar la BZI LIVE! Decanul Baroului de Avocati Iasi, Marius Sebastian Striblea, ne va dezvalui, in direct, culisele unui congres important

Lista candidatilor norocosi

Examenul a avut loc pe data de 31 august 2018, insa, ieri s-au afisat rezultatele. Din cei 124 de candidati din Iasi, doar 22 au reusit sa obtina peste 70 de puncte si implicit calificativul admis.

Pe aceasta lista a norocosilor se afla urmatorii: Andreea Andries, Ioan Dumitru Apachitei, Florentina Boros, Ovidiu-Marian Bulgariu, Bogdan Fotea, Maria Nicoleta Gherman, Veaceslav Iurcu, Raluca Ioan Lungu, Elvis Eduard Moraru, Gabriel Vlad Nica, Daniel Sorin Palade, Diana Paduraru, Alina Petronela Paltinel, Sabin Tiberiu Pinzariu, Madalina Laura Velescu, Andra Maria Vita.

De asemenea, mai este un candidat care nu a vrut sa-si treaca numele pe lista publica. Chiar daca ieri s-au afisat in mod oficial rezultatele, candidatii au stiut daca au intrat sau nu inca din momentul in care s-a afisat baremul de corectare, la cateva ore dupa examen. Avand in vedere ca anul acesta au fost probleme legate de faptul ca unele dintre raspunsuri au fost gresite pe baremul de corectare, cel mai probabil vor mai exista candidati care vor fi declarati admisi dupa depunerea contestatiilor. Astazi este ultima zi in care se mai pot depune contestatii la rezultatele obtinute.

Citeste si: Iata rezultatele obţinute de candidaţii care s-au prezentat la examenul de primire în profesia de avocat – GALERIE FOTO

Incepe examenul de admitere in Magistratura

Pe de alta parte, multi dintre cei care au picat la examenul de admitere in profesia de avocat vor sustine si examenul de admitere in magistratura. Testul de verificare a cunostintelor juridice, proba cea mai importanta din cadrul concursului de admitere, va incepe duminica, 9 septembrie 2018, la Bucuresti. Exista si situatii in care cei care au fost declarati acum admisi in Barou isi vor incerca norocul si la magistratura.

Evident, provocarea de a deveni magistrat pare a fi o optiune importanta pentru majoritatea absolventior de drept. La Institutul National de Magistratura, rezultatele finale vor fi afisate pe data de 30 octombrie. In cadrul acelui examen, pe langa testarea grila va mai exista o testare privind rationamentul logic si interviul.

Citeste si: Cei mai buni avocati din tara si-au dat intalnire la Iasi. Palatul Culturii a fost gazda acestui eveniment remarcabil – FOTO, VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`