Prima pagină » Actualitate » Emmanuel Macron va trimite trupe militare din Franța în România dacă situația din Ucraina escaladează
Emmanuel Macron va trimite trupe militare din Franța în România dacă situația din Ucraina escaladează

Emmanuel Macron va trimite trupe militare din Franța în România dacă situația din Ucraina escaladează

20 ian. 2022, 09:41,
BZI.ro, în Actualitate

Emmanuel Macron a anunțat miercuri, într-o intervenţie în cadrul unui eveniment, că Franța este gata să trimită trupe militare dacă situația din Ucraina escaladează. Președintele francez a subliniat faptul că există disponibilitatea de a angaja noi misiuni în cadrul NATO.

În altă ordine de idei, legat de posibilul conflict dintre Ucraina și Rusia, Joe Biden anunța faptul că Vladimir Putin ar putea interveni militar în regiune. De altfel, specialiștii au observat faptul că în Rusia există mișcări importante din punct de vedere militar, trenurile transportând soldați și logistică spre granițele Ucrainei.

Emmanuel Macron va trimite trupele militare din Franța în România, dacă situația din Ucraina o cere

Așadar, prezent la un eveniment militar, Emmanuel Macron a dat asigurări că Franța este un partener loial al NATO și că, în caz că situația din Ucraina escaladează, trupele militare sunt pregătite să vină în România. Președintele francez explică faptul că sunt disponibili să se angajeze în noi misiuni și îşi pot asuma responsibilitatea:

”Am trimis trupe pentru a asigura securitatea partenerilor noștri europeni în cadrul misiunilor NATO, la prietenii noștri din zona baltică și vom continua să o facem. Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni și de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip ”prezenţă înaintată consolidată”, mai ales în România. Solidaritate cu prietenii noștri europeni în cadrul NATO”, a spus președintele francez.

Klaus Iohannis, mesaj de mulțumire pentru Emmanuel Macron

În replică, președintel Klaus Iohannis a ținut să transmită, pe o rețea de socializare, un mesaj de mulțumire președintelui francez, Emmanuel Macron. Iohannis este de părere că parteneriatul strategic România-Franța va fi consolidat pe flancul estic:

”Salut cu căldură anunțul președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a suplimenta prezența militară avansată a NATO în România. Parteneriatul strategic România-Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, scrie Klaus Iohannis.

Joe Biden consideră că Vladimir Putin va ataca Ucraina

Într-o altă conferinţa de presă, președintele SUA anunța că este de părere că Vladimir Putin va ataca Ucraina. Joe Biden a menționat că Rusia nu va îndrăzni să intre într-un război total și că va avea de suferit pentru o astfel de acțiune:

„Dacă forțele militare ruse trec peste granița cu Ucraina, aceasta este o invazie reînnoită și va fi întâmpinată cu un răspuns rapid, sever și unit din partea Statelor Unite. Statele și Aliații noștri”.

Rusia își mișcă logistica militară și soldații spre granița cu Ucraina

Specialiștii au observat, în ultimele zile, mișcări masive de echipament militar și de soldați spre granița cu Ucraina. Vorbim despre trenurile militare care transportă absolut toate lucrurile necesare pentru un război, cele mai bune tancuri rusești dar și echipament sanitar:

„Numai pe 11 ianuarie, douăsprezece trenuri militare de marfă au trecut spre vest prin Krasnoyarsk. Dacă este adevărat, este o mișcare masivă. Desigur nu are nicio legătură cu Kazahstanul și nici cu exercițiile la scară largă planificate de armata rusă. Prin urmare, se înțelege că se îndreaptă spre vest pentru a completa și a sprijini consolidarea operațională în apropierea graniței de est a Ucrainei”. au explicat specialiștii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *