Prima pagină » International » Emmanuel Macron și Olaf Scholz îi cer încă odată lui Putin să oprească războiul. Care este răspunsul liderului rus
Emmanuel Macron și Olaf Scholz îi cer încă odată lui Putin să oprească războiul. Care este răspunsul liderului rus

Emmanuel Macron și Olaf Scholz îi cer încă odată lui Putin să oprească războiul. Care este răspunsul liderului rus

10 mart. 2022, 19:16,
în International

Astăzi, președintele Franței, Emmanuel Macron, împreună cu cancelarul german, Olaf Scholz, i-au cerut președintelui rus, Vladimir Putin, o soluție diplomatică la conflictul militar din Ucraina. În acest sens, liderul Kremlinului a oferit asigurări Uniunii Europene că va menține în totalitate aprovizionarea energetică pentru statele membre.

Emmanuel Macron şi Olaf Scholz au insistat, în convorbirea cu Vladimir Putin, pentru „identificarea unei soluţii negociate între Rusia şi Ucraina”, a declarat un oficial guvernamental de la Berlin, sub protecţia anonimatului.

Uniunea Europeană dorește un armistițiu în Ucraina cât mai repde

Emmanuel Macron şi Olaf Scholz i-au cerut preşedintelui Rusiei aplicarea „imediată” a unui armistiţiu în Ucraina

Ulterior, preşedintele Vladimir Putin a anunţat că Rusia va menţine aprovizionarea cu energie a Uniunii Europene.

„Noi ne respectăm toate obligaţiile în materie de aprovizionare cu energie. Sistemul de aprovizionare cu gaz este la nivelul de sută la sută”, a declarat Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Monde.

Totuși, Vladimir Putin a avertizat că sancţiunile impuse Rusiei de Occident riscă să genereze inflaţie a preţurilor alimentelor pe plan mondial.

„Dacă vor continua actualele sancţiuni, vor fi consecinţe serioase pentru sectorul alimentar, iar creşterea inflaţiei va fi inevitabilă”, a atras atenţia Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.

Rusia neagă că a invadat Ucraina

În paralel, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că Rusia nu a invadat Ucraina. Ministrul rus de Externe a participat astăzi la o conferință de presă, care a urmat întâlnirii cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

În cadrul conferinței, Lavrov a declarat că Federația Rusă nu a atacat Ucraina și a motivat invazia țării vecine ca o „situație care constituia o amenințare directă la adresa securității Federației Ruse”.

La aceeași conferință, Lavrov a negat și faptul că rușii au bombardat civili la maternitatea din Mariupol, susținând că spitalul fusese evacuat și transformat în bază militară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *