Prima pagină » Local » Emina Mladenović a venit din Serbia până la Mănăstirea Hadâmbu din Iași pentru a-i face o surpriză prietenei sale. Cele două femei s-au cunoscut pe Facebook, iar credința le-a unit: „Nici nu visam să ajung aici”

Emina Mladenović a venit din Serbia până la Mănăstirea Hadâmbu din Iași pentru a-i face o surpriză prietenei sale. Cele două femei s-au cunoscut pe Facebook, iar credința le-a unit: „Nici nu visam să ajung aici”

16 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Local

Emina Mladenović are vârsta de 58 de ani și a venit din Bor, Serbia, până la Mănăstirea Hadâmbu din Iași pentru a-i face o surpriză prietenei sale, Ana A., în vârstă de 60 de ani, pe care a cunoscut-o în urmă cu doi ani pe Facebook. Cele două femei au participat sâmbătă, 14 septembrie 2024, la reconstituirea „Drumului Crucii”.

Emina Mladenović a venit din Serbia până la Mănăstirea Hadâmbu din Iași pentru a-i face o surpriză prietenei sale

Sute de oameni au participat sâmbătă, 14 septembrie 2024, la reconstituirea „Drumului Crucii”, de la Mănăstirea Hadâmbu din Iași. Așa le-am găsit pe Emina Mladenović și Ana A., urcând la braț, sub aceeași umbrelă, fiecare cu câte o cruce și o icoană în mână. Cele două femei erau îmbrăcate în straie tradiționale, atent lucrate manual.

Ana A. este din Vaslui și vine, de mai bine de 20 de ani, la Mănăstirea Hadâmbu din Iași, loc unde și-a găsit cu adevărat liniștea. Femeia are diverse postări religioase pe pagina sa de Facebook, iar în acest mod și-a făcut mulți prieteni cu care rezonează. Așa a cunoscut-o și pe Emina Mladenović, care a văzut Mănăstirea Hadâmbu doar în poze până în anul 2022. Atunci a venit în Iași, în pelerinaj, cu un grup din Bor, Serbia, unde locuiește, iar prietena sa a dus-o într-o zi și la locul ei de suflet.

„Eu vin foarte des la Mănăstirea Hadâmbu, din anul 1997, și postez pe Facebook. Am mulți prieteni pe Facebook, care îmi apreciază postările și am am cunoscut-o și pe Emina. Am vorbit pe Facebook, iar în urmă cu doi ani a venit în Iași, cu un grup din Serbia, iar eu, atunci, m-am întâlnit cu ea și am adus-o la Mănăstirea Hadâmbu, care, pentru mine, este un loc de liniște. Eu sunt din Vaslui și uneori vin și stau chiar și câte o săptămână la Mănăstire, mai ajut pe aici cu treabă. Am vândut și icoane aici, în anul 2000, este ca a doua mea casă. Emina mi-a făcut o mare surpriză de Nașterea Maicii Domnului, doar am văzut-o în curtea Mănăstirii, nu m-am așteptat să vină, nu a spus la nimeni, doar soțul ei știa. Nu știa nici ea cât stă, dar a dat Dumnezeu și a reușit să participe și la Drumul Crucii”, declară Ana A.

Emina a venit de la peste 800 de kilometri distanță

Femeia a venit de la peste 800 de kilometri distanță în Iași pentru a participa la Mănăstirea Hadâmbu, la Nașterea Maicii Domnului, care a avut loc în data de 8 septembrie 2024, dar și pentru a-i face o surpriză prietenei sale.

Soțul ei a adus-o cu mașina până în Turnu Severin, iar de acolo a venit singură cu trenul, până în Iași. Pentru a ajunge la mănăstire, a luat un taxi, iar mare a fost bucuria când cele două s-au revăzut. Aceasta are niște probleme de sănătate și s-a rugat foarte mult, pe drum, să ajungă cu bine în Iași. Deși a venit doar pentru marea sărbătoare din data de 8 septembrie, aceasta a ajuns să rămână în Iași și pentru a participa la reconstituirea „Drumului Crucii”.

„În anul 2022 am venit cu un grup din Serbia în pelerinaj, la Iași, iar prietena mea, pe care am cunoscut-o pe Facebook, m-a adus, atunci, la Mănăstirea Hadâmbu. De atunci, am început să învăț limba română, citit rugăciuni. Cu ocazia sărbătorii Nașterea Maicii Domnului, am venit să îi fac o surpriză prietenei mele. În data de 1 septembrie m-am rugat foarte mult să ajung cu bine în Iași, am plecat pe 3 septembrie din Bor, orașul în care locuiesc, m-a adus soțul cu mașina până în Turnu Sevenin, iar de acolo am luat trenul până în Iași. Am ajuns în Iași în data de 4 septembrie și i-am făcut o mare surpriză prietenei mele. Nici nu visam că o să ajung. Am stat de Nașterea Maicii Domnului și am ajuns să mai stau câteva zile pentru a participa și la reconstituirea «Drumului Crucii». Nu am cuvinte, sunt foarte fericită”, declară Emina Mladenović.

Deși s-au cunoscut în mediul online, pe cele două femei le-a unit credința în Dumnezeu. Emina Mladenović a venit din Serbia până la Mănăstirea Hadâmbu din Iași, în urmă cu două săptămâni, însă și-ar dori foarte mult să mai rămână și până în luna octombrie, când este sărbătorită Sfânta Cuvioasa Parascheva.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`