Prima pagină » Actualitate » Emilian Imbri, despre absența Remdesivir: „Îmi asum riscul să spun!“

Emilian Imbri, despre absența Remdesivir: „Îmi asum riscul să spun!“

03 oct. 2020, 15:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”, a reacționat după ce medicul Șerban Bubenek a semnalat faptul că nu ar exista în toate spitalele doze suficiente de Remdesivir.

„Aş cere tuturor televiziunilor, unde am dat declaraţii, să caute şi să redea apelurile mele în care am explicat că, în contextul în care numărul de bolnavi va creşte, vom rămâne în scurt timp în imposibilitatea de a-i trata. Am menţionat acolo că, de fapt, nu există tratament pentru aceste afecţiune. Se tratează cu nişte scheme şi cu medicamente care sunt fabricate pentru alte afecţiuni”, a spus medicul Emilian Imbri.

„Nu aceste medicamente salvează”

Managerul Spitalului „Victor Babeș” a precizat că România nu primeşte suficiente medicamente.

„Cred că ţara noastră nu primeşte suficiente medicamente. Nevoia de astfel de medicamente în România este mult mai mare decât aprovizionarea. Nu aceste medicamente salvează, cu toată responsabilitatea pe care o am ca medic, dar nu ca specialist infecţionist. Eu, totuşi, îmi asum riscul să spun că nu aceste medicamente îi salvează pe cei care intră într-o fază urâtă şi severă. Sunt cazuri pe care le-am avut în spital şi specialiştii care lucrează la noi ne-au spus că s-a dat schema maximă şi nu au dus până la capăt lupta cu această boală”, a spus mai Emilian Imbri.

Șerban Bubenek: „Au murit oameni la ATI fără a primi tratament!“

Medicul Șerban Bubenek lansează un avertisment îngrijorător. Șerban Bubenek a declarat că au murit oameni infectați cu COVID în secțiile de ATI pentru că nu li s-a administrat tratamentul cu Remdesevir, medicament folosit și la noi în țară pentru pacienții în stare gravă.

„Din statistica noastră rezultă că în secțiile ATI există un număr mare de pacienți care s-au prăpădit sau s-au vindecat fără să primească nici un tratament antiviral, nici măcar cel care este obligatoriu prin ordinele de ministru. Vreau să știu dacă dl. dr. Marinescu știe cum se distribuie acele 30 de milioane de euro pe care Institutul Balș le-a primit pentru a achiziționa medicamente antivirale și a le distribui celorlalte spitale din România”, a declarat Șerban Bubenek.

Lipsa tratamentului, la Institutul „Matei Balș”

Șerban Bubenek menționează că în spitale din București, în care nimeni nu știe în mod transparent cum se administrează Remdesivirul, câte flacoane au venit, câte s-au consumat, pacienților li se spune că s-a terminat.

„Dar dvs. aveți cunoștință de faptul că s-au prăpădit pacienți care nu au primit nici un fel de medicație antivirală și erau în terapie intensivă? Iar Institutul Balș avea obligația să trimită aceste medicamente și sume de bani pentru achiziționarea lor. În spitale din București în care nimeni nu știe în mod transparent cum se administrează Remdesivirul, câte flacoane au venit, câte s-au consumat, în care pacienții primesc într-o zi și a doua zi li se spune că s-a terminat. Asta nu e ieri când s-a terminat la dvs, este acum 10 zile la Spitalul Babeș și chiar la dvs.

Noi avem date și reclamații de la pacienți care au primit o singură zi Remdesivir, după care li s-a spus că nu mai există, și unii dintre ei nu au mers prea bine. Pacienții au dreptul să fie tratați. Există pacienți care nu au fost tratați în terapie intensivă, pentru că n-au avut medicamente, deși Ministerul Sănătății a dat 30 de milioane de euro, pe care nu știm cum s-au cheltuit”, a menționat Șerban Bubenek.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 noiembrie 2024
16 noiembrie 2024