Prima pagină » National » Emil Sămărtinean este noul vicepreședinte ANAF, acesta în trecut a lucrat ca vânzător de telefoane și chelner
Emil Sămărtinean este noul vicepreședinte ANAF, acesta în trecut a lucrat ca vânzător de telefoane și chelner

Emil Sămărtinean este noul vicepreședinte ANAF, acesta în trecut a lucrat ca vânzător de telefoane și chelner

03 iun. 2021, 00:00,
Alexandru Ifrim în National

ANAF are un nou vicepreşedinte acesta este Emil Sămărtinean. Acesta are un cv foarte „impresionant” a fost chelner şi vânzător de telefoane, aceste activităţi neavând nici o legătură cu ceea ce face acum. Bărbatul nu are experienţa administrativă însă susţine că are un doctorat dar nu şi-a dat teza. Emil Sămărtinean a bifat la „skills” dobândite educaţional, el bifează „analiza faptelor și înțelegerea lumii”.

Emil Sămărtinean este membru al partidului USR-PLUS şi a fost numit de către Florin Cîțu vicepreşedinte la ANAF cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Aceasta decuzue a fost publicată miercuri, 2 iunie 2021, în Monitorul Oficial.

Emil Sămărtinean a început să muncească în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006. În 2008 s-a angajat ca ospătar la Athenee Palace Hilton, acolo unde a stat lucrat până în 2011.

Când şi-a terminat studiile Emil Sămărtinean

În momentul de fata Emil Sămărtinean este directorul general al firmei de consultanță Greenwald Consulting SRL, după ce în trecut a fost administrator al acestei firme precum şi a companiei Smart Hightech Powerhouse SRL. Greenwald Consulting SRL este o firmă consultanta pentru afaceri şi management (din 2018). Iar cifra de afaceri a firmei pe anul 2020 a fost de 139.839 lei, iar profitul net a fost de 96.000 lei şi aceasta are 0 angajaţi.

Întrebat despre experiența lui Sămărtinean, Bârna a precizat că „are experiență în domeniul economic”. „Și eu am vândut semnal de cablu în blocuri în perioada studenției. Puteți spune și despre mine că am vândut cabluri. Nu văd de ce ar fi rușinos sau în ce măsură vânzătorii de telefoane mobile sunt persoane care ar trebui să le reproșăm”, a declarat Dan Bârnă, potrivit Hotnews.

ANAF şi Poliţia Română nu vor mai avea dreptul de a face confiscări

S-au produs schimbări iar acum cei de la antifrauda şi de la poliţie nu vor mai putea face confiscări. Aceasta decize a fost luată după ce a fost abrogată Legea 12/1990 cunoscută şi drept Legea adaosului comercial sau, cu titulatura oficială, „legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite”. În momentul de față, celor două instituții sunt, practic, cu mâinile legate prin abrogarea legii care prevedea confiscarea unor bunuri ale celor care încalcă legea.

„În perioada Sărbătorilor de iarnă am făcut un control în urma căruia am găsit, într-un depozit, mii de obiecte: brazi, instalații de iluminat, artificii și alte astfel de obiecte de sezon. Deținătorul nu avea niciun document de proveniență și a susținut că are obiectele pe persoană fizică, nu pentru a le comercializa, lucru pe care știam că îl face de fapt. Este o încălcare flagrantă a legii. Am pus sigiliu pe toată marfa, iar acum am revenit, am ridicat sigiliul, i-am strâns mâna omului și am plecat. Cam aceasta este situația la Antifraudă de când nu mai există posibilitatea legală de a confisca mărfuri, pentru că legea 12/1990 a fost abrogată. Că exemplul pe care l-am dat sunt zeci, poate sute”, a explicat, pentru Economică.net, un lucrător cu vastă experiență în zona de control.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`