Prima pagină » Local » Emil Nicușor Maxim, ieșeanul care avea nevoie de sânge, a murit

Emil Nicușor Maxim, ieșeanul care avea nevoie de sânge, a murit

12 feb. 2021, 14:50,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Sănătos și cunoscut fără probleme medicale, antreprenorul ieșean Emil-Nicușor Maxim a ajuns de urgență la spital din cauza unei dureri de stomac care părea banală. După o serie de investigații amănunțite, tânărul a fost diagnosticat cu trombocitemie esențială. Evoluția acestei tulburări l-a pus în situația de a depinde zi de zi de o cantitate importantă de sânge și trombocite. Din nefericire, astăzi, vineri 12 februarie 2021, a decedat.

„Dragii nostri,

Multumim pentru tot sprijinul acordat, sângele donat sigur a salvat alte vieți. Suntem recunoscători pentru tot, suntem surprinși de câtă iubire a reușit Nicu, al nostru, să strângă, de fapt…asta a fost toata viața puterea lui, să adune oamenii împreună, cu căldură. Nicu ne păzește acum de sus, sunt sigură că e mândru de ce am reușit…salvăm alte vieți, așa cum a făcut și el când dona sânge. Va rămâne mereu în sufletul nostru, îi vom simți lipsa!
Cel mai iubit dintre pământeni, așa cum îmi place să-i zic, a luat și o bucată din sufletul nostru în zborul său!
In memoriam, vom organiza in fiecare an evenimente pentru donare de sânge!
RIP Nicu!”, a transmis unul din reprezentanții paginii Salvează-l pe Emil Nicușor Maxim.

Emil Nicușor Maxim a ajuns la spital pe picioarele sale, iar la scurt timp a murit

Emil-Nicușor Maxim, un ieșean plin de viață și un afacerist în vârstă de 39 de ani, se afla în stare gravă la Institutul Clinic Fundeni, București. Nici el, nici familia sau prietenii săi nu se așteptau la veștile care au venit într-un timp atât de scurt și urmau să-l cutremure. În urmă cu circa două săptămâni, Emil nu acuza nicio stare de rău, era perfect sănătos. Totul a început în seara zilei de 22 ianuarie 2021, când o durere de stomac asemănătoare unei indigestii care nu mai trecea l-a pus pe gânduri. După două zile și-a făcut un set de analize, iar medicul din Iași i-a sugerat să meargă direct la urgențe la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. A fost internat și s-a constatat faptul că o venă care alimenta ficatul cu sânge era blocată.

A fost transferat de urgență la secția de Anestezie și Terapie Intensivă și pe 29 ianuarie 2021 a fost transferat la spitalul din Capitală. Dignosticul primit a fost trombocitemie esențială. Foarte mulți bolnavi au reușit să trăiască cu această tulburare cu un simplu tratament, însă cazul lui Emil boala s-a complicat într-un mod inexplicabil.

Mii de persoane au distribuit cazul lui Nic

Vestea că Nic, așa cum îl numeau prietenii, era grav bolnav a venit ca un trăsnet pentru familia și prietenii lui. Medicii au fost surprinși de evoluția extrem de rapidă a bolii, iar tot ceea ce au putut face în aceste zile era să îl mențină stabil. Pentru acest lucru, tânărul ieșean a depins de rezervele sangvine, iar mobilizarea tuturor celor care pot dona a fost extrem de importantă.

Mii de persoane s-au mobilizat atât din Iași cât și din întreaga Românie și au viralizat cazul tânărului, chiar și vedete precum Jojo sau Subcarpați, pentru a primi sânge. Însă, din păcate, firul vieții lui Emil Nicușor Maxim s-a rupt. Tânărul ieșean a plecat la cele veșnice astăzi, 12 februarie 2021.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`