Prima pagină » Actualitate » Emil Boc se implică în scandalul din PNL: „S-a trecut linia roșie!“

Emil Boc se implică în scandalul din PNL: „S-a trecut linia roșie!“

05 feb. 2021, 12:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se implică în scandalul din PNL iscat după ce Ludovic Orban a decis să cedeze postul de prefect al Clujului în favoarea UDMR. Emil Boc îi dă dreptate lui Alin Tișe în conflictul cu președintele liberal Ludovic Orban.

Deranjat de decizia luată de Ludovic Orban, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, a cerut ca prefectul de Cluj să fie de la PNL, nu de la UDMR și a amenințat cu demisia dacă lucrurile nu se vor schimba.

„Eu sper că după vreme rea vine vreme bună. Să spunem lucrurile în ordine. Și la Primărie, Consiliul Local, Guvern este alături de UDMR. Și domnul Alin Tișe și eu avem majoritate alături de UDMR. Acesta este un lucru clar, a adus stabilitate județului și am reușit să facem din Cluj un pol al prosperității, al colaborării interetnice“, a declarat Emil Boc.

Emil Boc: „Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată“

Edilul Clujului a precizat că nu înțelege decizia luată de conducerea partidului și a amintit de situația când era în PDL și când prefectul era din același partid cu el.

„Sunt linii pe care nu avem voie să le trecem niciodată. PNL a trecut o linie roșie în relația cu noi pentru că din acest punct de vedere este foarte greu, n-am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt județ și nu pentru Cluj atunci când a fost făcută în coaliție această decizie politică. Eu am fost președinte la PDL și n-am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL. Și atunci, la fel ca acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi partidului. Acum n-avem prefect, atunci am avut prefect. Asta depinde de ce decide conducerea partidului“, a menționat Emil Boc.

„O stare profundă de nemulțumire există în rândul organizației“

Primarul municipiului Cluj-Napoca a adăugat că întreaga filială clujeană are o profundă nemulțumire față de decizia luată de conducerea centrală a PNL.

„Așa se explică și prima reacție pe care am avut-o: o stare profundă de nemulțumire, care există în rândul organizației: și la Tișe, și la Buda, și la Tarcea și la toți colegii. Dar de aici înainte este politică internă și le purtăm în interiorul partidului. Cât timp nu este numit, mai există totuși o șansă”, a mai spus Emil Boc.

Alin Tișe amenință cu demisia

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susținut de 70 de primari din județ, i-au transmis o scrisoare liderului PNL, Ludovic Orban, prin care arată că nu acceptă un prefect de la UDMR în Cluj. Mai mult, Alin Tișe amenință că dacă situația nu va fi schimbată își va da demisia din PNL.

„Numirea noului Prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj. Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj). Negocierile politice nu au ținut cont de performanță și profesionalism. PNL deținea postul de Prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție”, se arată în scrisoarea semnată de Alin Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`