Prima pagină » Actualitate » Emanuel-Dumitru Ungureanu în platoul BZI LIVE: „Ce se întâmplă la Iaşi, la această poveste: avem un manager, Dan Timofte, care încalcă legea”
Emanuel-Dumitru Ungureanu în platoul BZI LIVE: „Ce se întâmplă la Iaşi, la această poveste: avem un manager, Dan Timofte, care încalcă legea

Emanuel-Dumitru Ungureanu în platoul BZI LIVE: „Ce se întâmplă la Iaşi, la această poveste: avem un manager, Dan Timofte, care încalcă legea”

08 mart. 2023, 17:40, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Miercuri, 8 martie 2023, Emanuel-Dumitru Ungureanu, membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României – Partidul Uniunea Salvați România a fost prezent în platoul BZI LIVE și a discutat despre scandalul de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, și cum managerul Dan Timofte vrea să-și apere spatele în fața instanței de judecată și să iasă nevinovat.

„Sistemul aşa a funcţionat pe vremea lui Lucan, amintiţi-vă că a fost arestat Lucan şi el spunea pe culoare ‘să văd cine mă arestează pe mine că eu am operat copiii celor de la SRI’

Povestea managerilor care au operat prin medici generali copii, patroni de presă, jurnalişti influenţi, şefi de bănci, şefi de Parchete, procurori, judecători… Acei medici înzestraţi cu un anumit dar, oameni bine pregătiţi profesionali şi au creat un sistem de protecţie. Medicul care vrea să opereze în timpul programului de manager poate să creadă că el poate să încalce legea pentru că este protejat de structurile care au controlat statul neîntrerupt în aceşti ani.

Eu când am afirmat în 2018 în fata sediului SRI Cluj că România este condusă de servicii şi că nu avem un control real din partea Parlamentului asupra SRI, lumea a tresărit şi a zis ‘dom’le, ăsta e nebun!’. Dar de fapt, eu de ce m-am dus în poartă SRI Cluj? Şi are legătură cu acest caz Timofte”, a spus Emanuel Ungureanu.

Emanuel-Dumitru Ungureanu la BZI LIVE

Emanuel-Dumitru Ungureanu, membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României – Partidul Uniunea Salvați România a fost prezent în platoul BZI LIVE și a discutat despre scandalul de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, și cum managerul Dan Timofte vrea să-și apere spatele în fața instanței de judecată și să iasă nevinovat.

Deputatul explică faptul că managerul Timofte de la Spitalul Sf. Spiridon este o catastrofă și trebuie să-și prezinte demisia.

„M-am dus şi am bătut la uşă şi m-au întâmpinat doi ofiţeri acolo şi eu i-am întrebat aşa: când se făcea trafic de organe la Cluj, străinii care veneau să cumpere un rinichi de pe piaţa neagră intrau pe poarta aeroportului. Unii dintre ei, italieni, s-au întors morţi, în sicrie de plumb, cu nişte avioane militare! Declaraţia unui medic de atunci a fost aşa: ‘eu trebuia să pun rinichii şi nişte avioane israeliene veneau şi luau străinii care îşi cumpărau un rinichi de aici’.

Băi fraţilor, i-am întrebat pe ăştia de la SRI, poarta de intrare în România prin Cluj e păzită de voi! Voi vreţi să îmi spuneţi că nu ştiaţi nimic de activităţile de trafic? Ce aţi păzit în aceşti ani?

Vedeţi, eu mi-am exercitat mandatul de parlamentar. Eu trebuie să reprezint societatea civilă, bolnavii şi interesele lor. În clipa în care un medic operează un general SRI, un rector, un jurnalist, el nu trebuie să aibă pretenţia unei protecţii. El îşi face meseria.

Mesajul meu pentru domnul Timofte, şi este public: „Domnule doctor, am auzit că sunteți un chirurg bun, alţii spun că nu sunteţi. Nu ştiu, nu e treaba mea. Dacă sunteţi un chirurg bun, nu aveţi dreptul, conform legii, să operaţi în timpul programului de management.

Ce se întâmplă la Iaşi, la această poveste: avem un manager care încalcă legea.

Un manager de spital poate să fie medic şi poate să opereze fără să tulbure activitatea lui de manager şi fără să poată opera în intervalul 8.00-16.00. Ori, acest manager de la Iaşi a operat în intervalul 8.00.16.00 şi lucrul este interzis clarisim în lege!

El crede că dacă a operat, nu ştiu, un general SRI, un procuror, un judecător, un jurnalist în intervalul în care el trebuia să fie manager, nu a încălcat legea! Şi eu vreau ca Parchetul să ia măsuri! Indiferent pe cine a operat domnul Timofte.

Eu sper că Timofte să-şi fi dat demisia astăzi, în timpul conferinţei de presă”, a spus Emanuel Ungureanu.

Comentarii
  • Flaviu Todiran

    Docorul Dan Timofte este bun in meseria lui de medicină dar se tot mediatizează că nu e competent în manageriatul spitalului- că i-ar trebui studii de management și administrație, să știe cum se face un management. Ne-am mirat mult cum de a acceptat așa funcție că era băiat bun pentru pacienți, avea si darul vorbirii de a le alina suferințele, și asta conteză mult pentru un bolnav să știi să-i ridici moralul, să-l încurajezi să fie optimist. Acest dn. doctor era și sever ca treburile să meargă ca pe roate. E păcat de acest băiat să se năruie cu funcția actuală pe seama la atatea scandaluri… sau nu-l ascultă cineva? există pe margini niște interese ca spiralele să nu fie dotate la standarde optime? Trebuie să știi să atragi fonduri și să dotezi spațiile cu echipamente necesare, să cumperi mediamente, etc. sa faci verificări și dacă nu ești furat de unii angajați, etc. Multe se spun, dar adevărul se află undeva la mijloc. Tare repede ne pricepem să aruncăm cu hulă asupra cuiva, dar nu ne vedem fiecare de bârna propriului ochi. O să se afle adevărul din spatele acestei situații. D-lui are meseria de doctor în știinte medicale, este și profesor universitar, așa că își va relua activitatea pe carea a prestat-o de atâția ani cu devotament. Da, devotament, nu-l laud, și nu mă interesează de cârcotașii cărora le place clevetirea și sunt plini de invidie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *