Prima pagină » Actualitate » Elton John a susţinut la Stockholm ultimul său concert, după mai bine de jumătate de secol de turnee
Elton John a susţinut la Stockholm ultimul său concert, după mai bine de jumătate de secol de turnee

Elton John a susţinut la Stockholm ultimul său concert, după mai bine de jumătate de secol de turnee

09 iul. 2023, 15:40,
în Actualitate

Înconjurat de fani veniţi din cele patru colţuri ale lumii, Elton John a susţinut, sâmbătă seară, la Stockholm ultimul său concert, după mai bine de jumătate de secol de turnee, informează news.ro.

„Să cânt pentru voi a fost motivul meu de a trăi, iar voi aţi fost absolut magnifici”, a spus el în faţa unui public numeros.

Starul în vârstă de 76 de ani s-a urcat la pian puţin după ora 20:00 (18:00 GMT), în aplauzele publicului, deschizându-şi spectacolul de adio cu una dintre cele mai populare melodii ale sale, „Bennie and the Jets”.

El a continuat apoi să interpreteze „Philadelphia Freedom” şi „I Guess That’s Why They Call It the Blues” în faţa unui public captivat, purtând ochelari strălucitori albaştri şi roşii.

Elton John a susţinut ultimul său concert

Timp de mai bine de două ore, melodiile s-au succedat, intercalate de momente în care artistul le-a mulţumit fanilor săi, precum şi muzicienilor şi echipei sale, dintre care unii sunt alături de el de peste 40 de ani.

„Vreau să le aduc un omagiu acestor muzicieni”, a spus el. „Sunt cu adevărat incredibili (…) şi sunt cei mai buni”.

La scurt timp după „Border Song”, dedicată lui Aretha Franklin, „I’m still standing” a făcut ca aproximativ 30.000 de fani prezenţi la Tele2 Arena să se ridice în picioare.

Înainte de bis, Elton John a difuzat un mesaj din partea trupei Coldplay, care cânta de asemenea în acea seară în ţara scandinavă, la Göteborg, în care cântăreţul Chris Martin i-a mulţumit pentru cariera sa şi pentru angajamentele sale.

Cu acest ultim turneu, „un capitol important din istoria rock’n’roll-ului se încheie”, a scris cotidianul Expressen.
Sâmbătă a fost a doua seară consecutivă în care stadionul a găzduit o sală plină pentru starul britanic pentru ultima etapă a acestui ultim turneu, care a început în urmă cu cinci ani şi a fost întrerupt de Covid-19 şi de o operaţie la şold în 2021.

Cu „Farewell Yellow Brick Road”, Elton John a susţinut 330 de concerte înainte de Stockholm, străbătând Europa, Australia, Noua Zeelandă, SUA, Canada şi Marea Britanie.

În total, artistul în vârstă de 76 de ani a cântat în faţa a 6,25 milioane de fani în acest turneu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`