Prima pagină » International » Elon Musk va interzice Apple în Tesla și SpaceX dacă firma americană va continua parteneriatul cu OpenAI

Elon Musk va interzice Apple în Tesla și SpaceX dacă firma americană va continua parteneriatul cu OpenAI

12 iun. 2024, 12:58,
BZI.ro, în International
Elon Musk, CEO al Tesla și SpaceX, a amenințat că va interzice dispozitivele Apple în companiile sale, după ce Apple a anunțat un parteneriat cu OpenAI, conform CNBC.
Elon Musk este unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din lume. De multe ori, fondatorul Tesla și SpaceX a avut poziții controversate. De exemplu, în momentul în care a preluat Twitter, i-a modificat numele. Musk a captat atenție și în momentul în care judecătorii i-au anulat salariul de 56 de miliarde de dolari pe care îl avea în calitate de CEO al Tesla.

Elon Musk este îngrijorat de Inteligența Artificială și vrea să scoată Apple dacă va continua parteneriatul cu OpenAI

Elon Musk a fost o puternică voce împotriva Inteligenței Artificiale și recent a amenințat Apple că va renunța la serviciile sale dacă compania producătoare de telefoane, laptopuri, tablete, va menține parteneriatul cu OpenAI.  Într-o serie de postări pe platformă să de socializare X, Musk a exprimat îngrijorări legate de protecția datelor sensibile ale utilizatorilor gestionate de OpenAI și Apple. El susține că parteneriatul duce la „o încălcare inacceptabilă a securității utilizatorilor” și a criticat Apple pentru lipsa de cunoaștere în ceea ce privește situația actuală.
Luni, Apple și-a anunțat mult așteptata intrare în domeniul inteligenței artificiale, inclusiv o actualizare a asistentului vocal Şiri. Şiri va putea acum să se conecteze la ChatGPT-ul popular al OpenAI. Apple a subliniat că utilizatorii vor fi întrebați înainte de a împărtăși întrebările lor cu ChatGPT și că cererile și informațiile nu vor fi stocate. „Este ridicol că Apple nu poate crea propria sa inteligență artificială, dar pretinde că OpenAI va proteja securitatea și confidențialitatea utilizatorilor!” a scris Musk după eveniment.
El a afirmat că dispozitivele Apple vor fi interzise dacă compania „integrează OpenAI la nivelul sistemului de operare”, referindu-se la iOS. Musk a răspuns direct unei postări a CEO-ului Apple, Tim Cook, și a amenințat că va interzice dispozitivele Apple în companiile sale dacă Cook nu renunță la „acest spyware înfiorător”.

Elon Musk, proces cu OpenAI

Marți, miliardarul antreprenor Elon Musk a decis să renunțe la procesul intentat împotriva OpenAI, producătorul ChatGPT, și a directorului său general, Sam Altman, în care îi acuza că au deviat de la misiunea inițială a companiei de a dezvolta inteligență artificială pentru binele umanității și nu pentru profit, conform Reuters, citat de News.ro.

Avocații lui Musk au solicitat tribunalului din California să respingă procesul, care fusese inițiat în februarie, fără a specifica motivul, conform unui document depus la Curtea Superioară din San Francisco. Un judecător de la Curtea Superioară era programat să analizeze cererea OpenAI de respingere a procesului în cadrul unei audieri ce urma să aibă loc miercuri.

Reprezentanții OpenAI și avocatul lui Musk nu au oferit comentarii imediate. Musk a retras cazul fără prejudicii, permițându-i astfel să reia acțiunea legală în viitor, dacă dorește.

Acest proces a fost punctul culminant al opoziției de lungă durată a lui Musk față de OpenAI, companie pe care a cofondat-o și care a devenit un lider în domeniul inteligenței artificiale generative, beneficiind de investiții de miliarde de dolari din partea Microsoft. În iulie anul trecut, Musk a înființat propriul său startup de inteligență artificială, xAI, care a obținut 6 miliarde de dolari în mai în cadrul unei finanțări de serie B, ajungând la o evaluare de 24 de miliarde de dolari.

Procesul susținea că Altman și cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au convins pe Musk să creeze o companie open source, non-profit, însă startup-ul fondat în 2015 s-a concentrat acum pe obținerea de profit. Musk a cerut în proces ca un judecător să forțeze OpenAI să facă publice cercetările și tehnologia sa și să interzică utilizarea activelor sale, inclusiv GPT-4, pentru câștigul financiar al Microsoft și al altor entități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *