Prima pagină » International » Elon Musk acordă 45 de milioane de dolari pe lună pentru campania prezidențială a lui Donald Trump
Elon Musk acordă 45 de milioane de dolari pe lună pentru campania prezidențială a lui Donald Trump

Elon Musk acordă 45 de milioane de dolari pe lună pentru campania prezidențială a lui Donald Trump

16 iul. 2024, 13:40,
în International

Miliardarul Elon Musk a anunțat că plănuiește să aloce aproximativ 45 de milioane de dolari pe lună unui nou super comitet de acțiune politică pro-Trump, conform unui raport al Wall Street Journal de luni, care citează surse informate despre această chestiune.

Fondatorul Tesla și SpaceX a indicat că va începe donațiile în iulie către America PAC, un comitet care susține candidatura fostului președinte Donald Trump, a raportat ziarul.

Totuși, Musk nu a fost menționat în documentele grupului de luni, care arătau că au strâns peste 8 milioane de dolari.

Musk și-a declarat sprijinul pentru Trump în cursa prezidențială din SUA

Printre donatorii America PAC se numără Lonsdale Enterprises și gemenii Winklevoss. Lonsdale a contribuit cu 1 milion de dolari, iar Cameron și Tyler Winklevoss au donat câte 250.000 de dolari fiecare.

Sâmbătă, Musk și-a declarat pentru prima dată public sprijinul pentru Trump în cursa prezidențială din SUA, la câteva ore după ce Trump a fost rănit la ureche în timpul unui miting de campanie.

Această mișcare subliniază alinierea tot mai evidentă a lui Musk cu politica de dreapta și îi oferă lui Trump un susținător de profil înalt în efortul său de a reveni la Casa Albă în alegerile din 5 noiembrie.

Luni, Trump l-a selectat pe senatorul american J.D. Vance din Ohio ca partener de cursă pentru funcția de vicepreședinte, Partidul Republican nominalizându-l oficial pe fostul președinte pentru a candida din nou la Casa Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *