Prima pagină » Actualitate » Elon Musk a prezentat un porc cu un cip implantat în creier. Este primul animal din istorie cu cip – FOTO, VIDEO

Elon Musk a prezentat un porc cu un cip implantat în creier. Este primul animal din istorie cu cip – FOTO, VIDEO

30 aug. 2020, 10:48,
George Cristian în Actualitate

Elon Musk a prezentat un porc cu un cip implantat în creier. Musk a găzduit demo-ul live pentru a arăta cum implanturile de creier Neuralink pot fi adăugate chirurgical la un subiect viu, fără niciun prejudiciu pentru sănătatea lor. „Sunt sănătoși și fericiți și nu se pot distinge de un porc normal”, a spus el.

Elon Musk a prezentat un porc cu un cip implantat în creier

Elon Musk a prezentat un porc numit Gertrude cu un cip de calculator de mărimea unei monede, în creier, pentru a demonstra planurile sale ambițioase de a crea o interfață funcțională creier-mașină.

„Este un fel de Fitbit în craniul tău cu fire minuscule”, a spus antreprenorul miliardar pe o transmisiune web .

Start-up-ul său Neuralink a început anul trecut pentru lansarea studiilor pe oameni.

Interfața ar putea permite persoanelor cu afecțiuni neurologice să controleze telefoanele sau computerele cu mintea lor.

Domnul Musk susține că astfel de cipuri ar putea fi utilizate în cele din urmă pentru a ajuta la vindecarea unor afecțiuni precum demența, boala Parkinson și leziunile măduvei spinării.

Dar ambiția pe termen lung este de a crea „cunoaștere supraumană”, în mare parte pentru a combate inteligența artificială atât de puternică, care, el spune, că ar putea distruge rasa umană.

Elon Musk dezvăluie planurile de piratare a creierului

Gertrude a fost unul dintre cei trei porci care au participat la demo-ul de webcast de vineri. A luat ceva timp să meargă, dar când a mâncat și a adulmecat paie, activitatea a apărut pe un grafic care îi urmărea activitatea neuronală. Atunci a ignorat mai ales toată atenția din jurul lui.

Procesorul din creierul ei trimite semnale, indicând activitate neuronală în bot atunci când caută mâncare.

Musk a declarat că dispozitivul original Neuralink, conceput cu puțin peste un an în urmă, a fost simplificat și micșorat.

„De fapt, se potrivește destul de frumos în craniul tău. Ar putea fi sub părul tău și nu ai ști.”

Fondată în 2017, Neuralink a muncit din greu pentru a recruta oameni de știință.

Dispozitivul pe care compania îl dezvoltă constă dintr-o mică sondă care conține peste 3.000 de electrozi atașați la fire flexibile mai subțiri decât un fir de păr uman, care poate monitoriza activitatea a 1.000 de neuroni cerebrali.

Înaintea difuzării pe internet, Ari Benjamin, de la Kording Lab de la Universitatea din Pennsylvania, a declarat pentru BBC News că adevăratul obstacol pentru tehnologie ar putea fi complexitatea creierului uman .

„Odată ce vor avea înregistrări, Neuralink va trebui să le decodeze și va atinge într-o bună zi bariera care este lipsa noastră de înțelegere de bază a modului în care funcționează creierul, indiferent de câte neuroni înregistrează.

„Decodarea obiectivelor și a planurilor de mișcare este dificilă atunci când nu înțelegi codul neuronal în care sunt comunicate acele lucruri”.

Companiile lui Musk, SpaceX și Tesla, au captat imaginația publicului prin încercările sale de a conduce progresul în zborurile spațiale și, respectiv, vehiculele electrice.

Dar ambele demonstrează, de asemenea, obiceiul antreprenorului de a face declarații îndrăznețe despre proiecte care ajung să dureze mult mai mult decât a fost planificat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`