Prima pagină » Cancan ultimă oră » Eliza, fiica Adrianei Iliescu, este studentă la două facultăți de renume. Cât de mari sunt taxele: „Poate vom lua și un credit”

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, este studentă la două facultăți de renume. Cât de mari sunt taxele: „Poate vom lua și un credit”

03 oct. 2022, 18:39,
în Cancan ultimă oră

La doar 17 ani, Eliza, fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din lume, este studentă la două facultăți importante. Tânăra a fost șefă de promoție la Colegiul „Dimitrie Paciurea” și a luat bacalaureatul cu media 9.50, iar acum va urma în paralel cursurile a două instituții de învățământ universitar.După ce a terminat liceul cu rezultate impresionante, Eliza Iliescu a devenit studentă la două facultăți. Tânăra a intrat la Litere și recent a anunțat că a decis să urmeze și o a doua facultate, cu taxă, Științe umane. Iată ce taxe va plăti Eliza anual și cum se descurcă mama și fiica, dat fiind că au venituri modeste.

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, este studentă la două facultăți

Eliza Iliescu a terminat liceul cu notă foarte mare și a luat bacalaureatul cu 9.50, iar de acum este studentă la două facultăți, un motiv de mândrie pentru mama ei, celebra Adriana Iliescu. Deși creșterea fetiței nu a fost una ușoară, având în vedere că Adriana Iliescu avea 66 de ani când a adus-o pe lume, iată că Eliza a depășit toate așteptările.

După ce a intrat la Litere, Eliza s-a înscris și la Științe umane, urmând să meargă în paralel cu ambele facultăți, chiar dacă nu este deloc ușor, cel puțin în privința taxelor.„M-am înscris și la a doua facultate, de Științe Umane. Nu avem nevoie de nimic, de niciun ajutor’, a explicat Eliza pentru Playtech.

„Important e că fac ceea ce-mi doresc, n-am emoții, sunt sigură că mă voi descurca. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei universități prestigioase din București’, a mai dezvăluit tânăra.

Ce taxe vor trebui să plătească Adriana și mama ei anual

Eliza Iliescu a intrat la Facultatea de Litere din cadrul Universității București, instituție unde mama ei, Adriana Iliescu, a fost la rândul ei profesoară de limba română. Ulterior, tânăra a aplicat și pentru o a doua facultate, de Științe umane, unde însă va trebui să plătească taxă. Deși Eliza și mama ei au venituri modeste, Adriana Iliescu spunea că va face tot posibilul pentru a-și ajuta fiica să meargă la două facultăți în paralel.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față”, a mărturisit Adriana Iliescu pentru sursa citată.

În calitate de fost cadru universitar, Adriana Iliescu are o pensie de aproximativ 4000 de lei, la care se adaugă o indemnizație de 2000 de lei de la Uniunea Scriitorilor.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!’, a mai mărturisit ea pentru aceeași sursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *