Prima pagină » Radio » Actualitate » Eliza, fiica Adrianei Iliescu, este șefă de promoție. La ce facultăți vrea să studieze

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, este șefă de promoție. La ce facultăți vrea să studieze

02 iun. 2022, 13:49, 2 ,
în Radio

Eliza, fiica celei mai bătrâne mame din România, Adriana Iliescu, a absolvit liceul șefă de promoție și se va înscrie la două facultăți. În urmă cu patru ani, din cauza notelor mici la Evaluarea Națională, Eliza a fost repartizată la Liceul „Dimitrie Paciurea”, profilul Filologie. Acum, adolescenta în vârstă de 17 ani a terminat clasa a XII-a cu o medie peste 9.50 și urmează să susțină Bacalaureatul.

Eliza Maria este fiica celei mai bătrâne mame din România, Adriana Iliescu. În urmă cu aproape 18 ani, profesoara de română uimea o țară întreagă după ce, la vârsta de 66 de ani, aducea pe lume o fetiță. Însă zilele acestea, Eliza Iliescu a absolvit liceul, urmează să susțină examenul de bacalaureat și a dezvăluit că vrea să urmeze cursurile a două facultăți din România.

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, este șefă de promoție

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a terminat ca șefă de promoție, ciclul liceal. După examenul maturității, adolescenta s-a decis să urmeze cariera mamei, așa că se va înscrie și la cursurile Facultății de Litere. Cu toate acestea, ea vrea să urmeze în paralel și o altă facultate.

Eliza Iliescu se va înscrie la două facultăți

Eliza Iliescu, fiica celei mai vârstnice românce care a devenit vreodată mamă, a încheiat ciclul liceal din postură de șefă de promoție. Fosta elevă, de acum, a celor de la „Dimitrie Paciurea”, a stat de vorbă cu impact.ro și susține că a terminat cu o medie generală foarte bună, de „peste 9.50”.

„Nu-mi place să mă laud cu asta! Așa că nu vă voi spune exact media mea generală. Să zicem că e de peste 9.50! Nu m-am considerat niciodată, așa cum spuneți dumneavoastră, o mică-vedetă. Dimpotrivă am fost și sunt un om normal. Colegii și profesorii mei așa cred că m-au privit. Și eu la fel pe ei, ca pe niște oameni normali. Uneori însă am aflat că există și excepții. Nu-mi face nicio plăcere să vorbesc despre asta și vreau ca lumea să mă considere un om normal, așa cum îi văd și eu pe cei din jurul meu”, a spus Eliza Iliescu.

Eliza Iliescu vrea să urmeze două facultăți

În prezent, fiica Adrianei Iliescu se pregătește intens pentru examenul de bacalaureat și nu are deloc emoții. Ba chiar, adolescenta și-a făcut planurile și pentru ce va urma, respectiv viața de studentă. Astfel, Eliza vrea să urmeze cariera mamei sale, dar va face în paralel și o altă facultate. Așadar, Eliza Iliescu vrea să se înscrie la Litere și Filosofie.

„M-am pregătit bine pentru acest examen, așa că-l aștept încrezătoare în forțele mele. Nu am prea mari emoții! Nu am luat niciun moment în calcul varianta de a studia în străinătate. Așa că m-am oprit asupra a două variante. Este vorba despre Facultatea de Litere, dar și de cea de Filosofie. Am decis să urmez modelul mamei și cum ea a fost profesoară, asta vreau să fac și eu! Realizez că nu va fi simplu, mai ales că voi încerca să le urmez în paralel, dar îmi doresc să încerc să fac asta! Și să calc pe urmele mamei”, a mai declarat Eliza.

Adriana Iliescu a împlinit de curând 84 de ani. Fosta profesoară de română a devenit mamă la 66 de ani, fiind considerată cea mai bătrână mamă din România. Adriana Iliescu are o pensie moderată și din aceasta încearcă să o susțină financiar pe fiica ei, Eliza, care în curând va fi studentă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *