Nu multă lume știe, dar eliminarea pietrelor la fiere cu tămâie este posibilă. Acest tratament naturist este unul sigur, fără efecte secundare.
Tămâia este rășina unor specii de arbuști din India, Somalia și Etiopia. Se obține prin crestare din scoarța livanului și solidificare, sub forma unor bobițe neregulate, de culoare gălbuie sau roșiatică. Prin încălzire, tămâia emană un miros plăcut, fiind folosită, de regulă, în ceremoniile religioase.
În scop terapeutic, se utilizează tămâia naturală, albă, fără culoare sau parfum. Poate fi procurată de la magazinele bisericești sau de la mănăstiri și are numeroase proprietăți medicinale. Tămâia este cunoscută pentru calmarea durerilor dentare, durerilor de cap, stărilor de anxietate sau depresie, dar și pentru eliminarea pietrelor la fiere.
Tratament pentru eliminarea pietrelor la fiere cu tămâie
Tămâia este specială din mai multe privințe, Ea are capacitatea de a dizolva pietrele, de a le transforma în nisip și, astfel, de a ușura eliminarea lor fără durere. În plus, acest tratament este excelent, deoarece nu are efecte secundare.
O cură cu tămâie durează 23 de zile, iar tratamentul se ia dimineața, pe stomacul gol. Din cauza faptului că tămâia poate măcina smalțul dentar, trebuie să puneți bobița de tămâie direct sub limbă, fără a atinge dinții. Pentru o mai mare siguranță, înveliți bobița în miez de pâine. Schema de tratament include și ulei de măsline. Aveți grijă ca, după ingerarea tămâiei și a uleiului de măsline, să nu mai mâncați și nu mai beți nimic timp de 30 de minute.
Potrivit lataifas.ro, în prima zi se ia un bob de tămâie și o lingură de ulei de măsline. În cea de-a doua zi, se iau două bobițe de tămâie și o lingură de ulei de măsline. În ziua a treia, se iau trei bobițe de tămâie cu o lingură de ulei de măsline. Doza de tămâie se crește zilnic, până în ziua a 12-a, când se iau 12 bobițe de tămâie și trei linguri cu ulei de măsline. În ziua a 13-a se continuă tratamentul în ordine descrescătoare: în ziua a 13-a se iau 11 bobițe de tămâie și 3 linguri de ulei de măsline. În ziua a 14-a se iau câte 10 bobițe de tămâie și 2 linguri cu ulei de măsline, apoi 9, 8, 7 bobițe, până în ziua a 21-a.
La finalul acestei cure, faceți pauză o zi, apoi beți câte două căni de ceai de pelin pe zi, timp de trei zile (una dimineața și una seara), alături de un pahar de suc de lămâie stors prospăt în fiecare zi, la masa de prânz.
Mare atenție! Dacă pietrele sunt foarte mari, există riscul să rămână blocate. De aceea, cereți sfatul unui medic, înainte de a urma acest tratament.
Tămâia și efectele ei tămăduitoare
Tămâia are o multitudine de proprietăți terapeutice: expectorante, antiiflamatoare, diuretice, sedative, antiseptice, antimicrobiene, astringente, cicatrizante, analgezice, antialergice, antidepresive, antitumorale, antiastmatice, antireumatice și imunostimulatoare, tonice.
Alte acţiuni terapeutice se manifestă în cazul infecţiilor genitale şi urinare, în reglarea conţinutului de colesterol din sânge, în corelaţie cu hipertensiunea arterială şi cardiopatia ischemică.
Tămâia este un adevărat medicament și nu prezintă nici un fel de toxicitate, doar rareori putând să apară tulburări de ordin digestiv, după consumarea acesteia. Nu se recomandă, însă, femeilor gravide sau mamelor care alăptează.