Prima pagină » Sanatate » Eliminarea paraziților cu bicarbonat: O soluție simplă și extrem de eficientă

Eliminarea paraziților cu bicarbonat: O soluție simplă și extrem de eficientă

17 aug. 2021, 10:13,
în Sanatate

Eliminarea paraziților cu bicarbonat este o metodă veche, folosită încă de pe vremea egiptenilor. Această metodă simplă și extrem de eficientă de a rezolva o problemă deranjantă poate fi folsoit de oricine, doar că trebuie respectate câteva condiții.

Paraziţii sunt organisme vii care trăiesc pe seama unui organism-gazdă. Paraziţii folsoesc nutrienţii organismului gazdă, afectând bună funcţionare a acestuia. Cel mai adesea, paraziții trăiesc în intestinele umane şi afectează starea de sănătate a organismelor în care se află.

Paraziţii intestinali de obicei la copii, care îi pot transmite uşor şi părinţilor din cauza igienei deficitare. Paraziţii pătrund în organismul uman prin aerul pe care îl respirăm, mâncarea pe care o consumăm sau apa pe care o bem.

paraziți intestinali

Simptome ale prezenței paraziților în organism

Prezența paraziților în organism poate duce la răceli frecvente, apariția papiloamelor, creștere sau pierdere nemotivatî în greutate, scrâșnirea dinților în somn sau a migrenelor.

De asemenea, persoanele care au paraziți în corp pot acuza tulburări digestive, reacții alergice, tuse uscată, mâncărime și erupții cutanate.

În unele cazuri, prezența paraziților în organismul uman provoacă febră, dureri musculare și articulare sau tulburări în activitatea tractului gastrointestinal și formarea de gaze.

Unele simptome sunt specifice paraziților, însă multe sunt puse pe seama altor afecțiuni. Cert este faptul că după aproximativ șase luni de la infestarea cu paraziți aproape niciun organ, mușchi sau țesut osos din corp nu va rămâne neafectat. Tocmai de aceea, netratarea la timp poate duce la complicații grave și chiar fatale.

lingură de bicarbonat de sodiu luată dintr-un vas

Eliminarea paraziților cu bicarbonat: Două soluții care vă scapă de probleme

Pentru eliminarea paraziților, bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai simple și mai utile soluții pe care oricine o are la dispoziție. Astfel, pe lângă tratamentele pe care le recomandă medicul specialist, puteți recurge și la acest remediu natural. Pentru asta, aveți nevoie doar de un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu pe care-l veți dizolva într-un pahar cu apă călduță. Amestecul se bea înainte de culcare, timp de trei zile la rând.

O altă variantă pe care o aveți la dispoziție și care este puțin mai complexă necesită mai multe ingrediente si proceduri. Aveți nevoie 150 ml decoct de busuioc sau vidanga sau embelia, 25 ml ulei de ricin, o lingurița de sare și un sfert de lingurița de bicarbonat de sodiu.

Toate ingredientele se amestecă, iar soluția rezultată trebuie să fie călduță când este folosită.

Care sunt etapele tratamentului natural

În dimineața primei zile, masați-vă cu ulei pe tot corpul timp de 15 minute, după care faceți un duș sau o baie fierbinte. Pe parcursul zilei trebuie să beți jumătate de litru de lapte cu zahăr brun. Laptele este o hrană bună pentru paraziții intestinali, însă scopul este acela de a-i ajuta să crească într-o primă fază pentru că apoi să fie eliminați mai ușor.

Noaptea trebuie să vă odihniți bine, iar a doua zi imediat după trezire este foarte important să nu mâncați absolut nimic. Efectuați din nou masajul cu ulei și dușul sau baia fierbinte.

Imediat după aceasta, faceți o clismă cu decoctul preparat din ingredientele prezentate mai sus.

Dacă în timpul realizării clismei apare nevoia de a merge la toaleta, atunci întrerupeți clisma, după care reluați-o, având grijă ca lichidul să fie în continuare călduț.

clismă cu bicarbonat de sodiu

După terminarea clismei, daca nu apare nevoia stringentă de a elimina conținutul, rămâneți întinși pe spate aproximativ 45 de minute, după care neapărat mergeți la baie pentru eliminare.

La 30-60 de minute după încheierea clismei puteți mânca niște cereale integrale. De fapt, acesta este singurul aliment admis pe parcursul întregii zile. Puteți adăuga în terci usturoi sau piper negru.

După-amiaza, se bea un amestec călduț format din 10 ml ulei de ricin și sucul proaspăt stors de la una-doua portocale. Odată cu eliminarea scaunului se vor elimina și paraziții intestinali.

În săptămână ce urmează tratamentului este indicat să nu consumați lactate, carnea, alimente dulci, acre sau reci. Mai puteți consuma în aceasta perioadă un amestec de semințe de dolvleac, usturoi, miere și lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *