Prima pagină » Sanatate » Eliminare rapidă lichid ascită. Efectele pelinului în ciroza hepatică
Eliminare rapidă lichid ascită. Efectele pelinului în ciroza hepatică

Eliminare rapidă lichid ascită. Efectele pelinului în ciroza hepatică

11 dec. 2023, 14:15,
în Sanatate

Pelinul reprezintă unul dintre cele mai eficiente tonice pentru ficat și stomac, manifestând proprietăți hepatoprotectoare excepționale. Este recunoscut ca fiind planta cu cel mai intens efect de regenerare asupra ficatului. Persoanele afectate de ascită, ciroză hepatică umedă sau alte afecțiuni hepatice (inclusiv intoxicații alcoolice) pot opta pentru o terapie naturală bazată pe praf de pelin pentru o eliminare rapidă de lichid ascită.

Eliminare rapidă lichid ascită

Se recomandă administrarea a ½ linguriță de pulbere, de două ori pe zi, dizolvată în 100 ml de apă sau ceai, cu 15 minute înainte de mesele principale ale zilei. Tratamentul se desfășoară timp de două săptămâni și poate fi reluat după o pauză de o săptămână.

Pentru eliminarea acumulării de lichid în abdomen în cazul ascitei, se adoptă o schemă terapeutică pe o durată de 3 săptămâni, cu o doză crescută de pelin. În prima săptămână, se administrează 1 linguriță de pulbere de pelin de două ori pe zi, dimineața și seara, cu o oră înainte de masă. În cea de-a doua săptămână, doza crește la 2 lingurițe de pulbere de pelin, administrate dimineața, la prânz și seara, iar în a treia săptămână, se iau 3 lingurițe de 3 ori pe zi. După consumul pulberii de pelin, se poate savura un ceai îndulcit cu miere. Pe durata tratamentului cu pelin, este contraindicat consumul de alcool, băuturi acidulate sau sucuri din comerț.

Pelinul manifestă efecte purificatoare, detoxifiante, tonifiante și regeneratoare pentru ficat. Cercetările savanților chinezi au demonstrat că pulberea de pelin contribuie inclusiv la eliminarea toxinelor induse de consumul excesiv de alcool, la tratarea otrăvirilor sau intoxicațiilor alimentare, facilitând recuperarea ficatului grav afectat.

Recoltarea pelinului și prepararea pulberii

Pentru a obține pulberea de pelin, este crucial să se recolteze planta respectând anumite indicații esențiale. Frunzele pelinului se culeg înainte de perioada de înflorire, de obicei în lunile mai-iunie, aceasta fiind perioada în care planta conține un procent maxim de principii active și ulei esențial. Ramurile cu flori ale pelinului se recoltează în lunile iulie-august, în momentul înfloririi. În unele cazuri, pelinul înflorit poate fi identificat chiar și la începutul lui septembrie.

Se subliniază că pelinul se culege exclusiv în condiții de vreme uscată, începând de la amiază și până la ora 6 seara, astfel încât proprietățile frunzelor să rămână neatinse de rouă, ploaie sau brumă. Procesul de uscare a frunzelor și florilor de pelin are loc la umbră, deoarece expunerea la soare poate duce la decolorarea plantei. După uscare completă, pelinul își păstrează aceeași nuanță verde, menținând un miros amar intens.

Pulberea de pelin se produce prin măcinarea plantei uscate cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Pudra rezultată se depozitează într-un borcan închis ermetic. În situația în care nu aveți acces la pelinul din natură, acesta poate fi achiziționat din magazinele naturiste, fiind ambalat în cutii pentru ceai. În acest caz, este suficient să îl măcinați cu o râșniță de cafea pentru a obține o pulbere fină.

Ciroza hepatică este o afecțiune serioasă, iar evoluția sa poate varia de la favorabilă la gravă sau foarte gravă, fiind uneori necesară o metodă de eliminare rapidă lichid ascită . Dat fiind că nu se poate determina inițial în care dintre aceste două categorii te încadrezi, în cazul unor niveluri crescute de transaminaze, este prudent să consulți un gastroenterolog pentru a clarifica situația. Amânarea poate avea consecințe neplăcute, uneori ireversibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *