În cazul în care afecțiunea evoluează trebuie să știi cum are loc eliminarea puroiului la sinuzită. Această afecțiune apare frecvent în perioada rece a anului. Pentru tratarea acesteia sunt folosite atât medicamentele cât și remediile naturiste.
Cu siguranță antibioticele sunt cele mai eficiente pentru tratarea acestei afecțiuni. Însă, există cazuri în care tratamentul medicamentos nu are rezultate. Astfel, atunci când apar primele tulburări de somn, oboseala cronică, dificultăți de concentrare sau oxigenare insuficientă, cu siguranță trebuie să apelezi la un medic.
Cum îți dai seama că suferi de sinuzită cronică: Ce trebuie să faci în această situație
De cele mai multe ori, sinuzita în fază incipientă nu este tratată în serios. Din momentul în care pacientul începe să simtă probleme grave de sănătate apelează la ajutorul unui medic sau la un tratament serios. De obicei, diagnosticul este stabilit de medicul ORL.
Primele semne ce îți semnalează că boala evoluează sunt durerile ascuțite la nivelul sinusurilor. De asemenea, secreția nazală capătă o culoare verzuie sau galbenă. În multe cazuri încep să se manifeste dificultățile în respirație. Pentru identificarea etapei de dezvoltare a bolii sunt efectuate diverse examene. Printre cele mai utilizate se numără examenul endoscopic sau cel imagistic.
Ca și orice infecție, sinuzita la fel ca și infecția urinară este trată cu ajutorul unor pastile sau antibiotice. Există și remedii naturiste pentru a scăpa de acest disconfort, însă acestea sunt benefice în faza incipientă a bolii. În cazul în care boala devine tot mai evidentă, trebuie să stimulezi cu ajutorul unor tratamente imunitatea și procesele organismului de vindecare. De asemenea, trebuie stimulate și drenarea sinusurilor și mecanismelor de eliminare a secreției.
Eliminare puroi sinuzită: Cum poți rezolva această problemă
Cu siguranță, puroiul la sinuzită apare în cele mai grave cazuri. Însă, această afecțiune evoluează foarte rapid, provocând astfel de complicații în prima săptămână de la diagnostic. Cele mai frecvente sinuzite care provoacă puroiul sunt cele frontale și maxilare. De obicei, puroiul apare în cazul unei sinuzite maxilare sau atunci când se dezvoltă un abces dentar. Pentru eliminarea acestuia sunt aplicate drenajele sau a unui sistem de curățare a sinusurilor.
În cazul în care drenajele nu dau rezultate există posibilitatea de a efectua o intervenție chirurgicală. Eliminarea puroiul este o procedură dureroasă. Acesta poate apărea din cauza deviației de sept sau din cauza diferitelor formațiuni care cresc în nas. Uneori, puroiul adunat în nas poate provoca o secreție purulentă din nas. De asemenea, ochii se pot înroși, provocând un disconfort ascuțit la nivelul acestora.
De asemenea, sinuzita acută care este însoțită de puroi poate fi trată și cu antibiotice. Acestea sunt eficiente doar atunci când acestea nu au fost administrate cu regularitate de către pacient. În cazul în care persoana are deja o rezistență a organismului față de antibiotice, acest tratament nu va avea rezultate.
Atunci când puroiul începe să coacă, medicii recomandă un tratament cu puncții. Acestea trebuie efectuate într-un număr de 4-5. De cele mai multe ori, acestea nu sunt dureroase, fiind efectuate fără anestezie. De asemenea, pentru a spori vindecarea sinusurile au nevoie de o igienizare și introducerea unui antibiotic și a antiinflamatoarelor.
Eliminarea puroiului la sinuzită este un proces mai complicat, fiind nevoie de câteva săptămâni pentru a te vindeca complet. Este important să te adresezi la timp la medic pentru a evita astfel de complicații și evoluția afecțiunii.