Prima pagină » Sanatate » Eliminare acid uric tratament naturist. Cum să eviți formarea gutei și depunerile pe articulații

Eliminare acid uric tratament naturist. Cum să eviți formarea gutei și depunerile pe articulații

03 iun. 2022, 12:02,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă cum are loc eliminarea de acid uric cu un tratament naturist. Aproximativ 20% dintre oameni au un nivel ridicat de acid uric. Cu toate acestea, aproximativ două treimi dintre persoanele cu niveluri ridicate de acid uric nu prezintă niciun simptom.

Acidul uric se formează atunci când corpul tău descompune substanțele chimice numite purine. Acidul uric se presupune a fi un produs rezidual, Cu toate acestea, dacă acidul uric din sânge nu este filtrat eficient și atinge niveluri ridicate, numite hiperuricemie, poate provoca formarea de cristale. Dacă aceste cristale se depun în articulații, poate duce la gută, un tip de artrită. Aproximativ 20% dintre persoanele cu hiperuricemie dezvoltă gută, ceea ce provoacă scăderea monocitelor.

persoana care se tine de picior din cauza acidului uric

Cercetătorii au descoperit că vitamina C poate ajuta la scăderea nivelului de acid uric.

Eliminare acid uric tratament naturist. Persoane cu un risc crescut de a avea această boală

De cele mai multe ori, persoanele care suferă de obezitatea, hipotiroidismul, psoriazis dezvoltă o astfel de afecțiune. Chimioterapia sau radioterapie pentru cancer, de asemenea, contribuie la nivelul crescut de acid uric.

Nivelurile de acid uric pot fi măsurate cu un test de sânge. Pentru femei, ar trebui să fie sub 6 mg/dL (miligrame per decilitru de sânge). Pentru bărbați, ar trebui să fie sub 7 mg/dl. Dacă nivelul acidului uric este prea mare, poți să apelezi la mai multe tratamente naturiste pentru a scăpa de disconfort.

picioarele umflate a unei persoane care sufera de un nivel ridicat de acid uric

O dietă sănătoasă poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de acid uric

Cel mai bun tratament naturist este alimentația. Poți să elimini acidul uric doar urmând un regim special. Purina este o substanță chimică care este produsă în mod natural de corpul unei persoane și se găsește și în anumite alimente. Purinele provenite de la animale din carne și fructe de mare pot afecta în mod deosebit nivelurile de acid uric. Majoritatea oamenilor mănâncă mai multe purine decât cred.

Următoarele alimente sunt bogate în purine, așa că ar trebui să evitați sau să limitați aportul lor pentru a ajuta la scăderea nivelului de acid uric. Astfel printre aceste se numără carne organică, cum ar fi ficat sau rinichi, scoici și pește gras, cum ar fi hamsii și tonul, anumite legume, inclusiv sparanghel, ciuperci și spanac.

Alimente cu o cantitate mică de purine. Ce să mănânci pentru a scăpa rapid de acidul uric

Pe de altă parte, următoarele alimente conțin cantități mici de purine, astfel încât consumul lor nu va crește nivelul de acid uric. Printre aceste alimente se numără nucile și untul de arahide, ouăle, și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, inclusiv brânza, lapte și iaurt.

doctor care verifica piciorul unei persoane care sufera de acid uric

Cel mai bun tratament naturist este alimentația

O dietă sănătoasă poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de acid uric. De exemplu, un studiu din 2016 a constatat că urmarea dietei DASH timp de 30 de zile a ajutat persoanele cu prehipertensiune și hipertensiune arterială să-și scadă nivelul de acid uric cu până la 1,3 mg/dl.

Cercetătorii au descoperit că vitamina C poate ajuta la scăderea nivelului de acid uric. Într-un studiu din 2005, participanții care au luat 500 mg de vitamina C zilnic timp de două luni au avut niveluri semnificativ mai mici de acid uric. De asemenea, unele persoane pot să administreze și capsule de untură de bursuc.

Cu toate acestea, pentru persoanele care au deja gută, acest lucru poate să nu fie adevărat. Un studiu din 2013 a constatat că participanții cu gută care au luat zilnic 500 mg de vitamina C timp de opt săptămâni nu și-au scăzut semnificativ nivelul de acid uric.

grafica barbat care se tine de picior din cauza acidului uric

De cele mai multe ori, persoanele care suferă de obezitatea, hipotiroidismul, psoriazis dezvoltă o astfel de afecțiune

De asemenea, pentru o eliminare de acid uric cu tratament naturist ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre aportul de vitamina C, deoarece aceasta vă poate crește riscul de a face pietre la rinichi. Pe lângă evitarea anumitor alimente și băuturi, pierderea în greutate poate, de asemenea, să scadă nivelul de acid uric. Excesul de greutate sau obezitatea reduce eficiența rinichilor, provoca mărirea cornetelor nazale, ce împiedică eliminarea acidului uric din urină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *