Prima pagină » Local » Elicopterul SMURD a intervenit de urgență la Iași după ce un bărbat a fost muşcat de un şarpe
Elicopterul SMURD a intervenit de urgență la Iași după ce un bărbat a fost muşcat de un şarpe

Elicopterul SMURD a intervenit de urgență la Iași după ce un bărbat a fost muşcat de un şarpe

23 mai 2021, 12:20,
în Local

În cursul serii de sâmbătă, 22 mai 2021, elicopterul SMURD Iași a intervenit de urgentă după ce un bărbat a sunat la numărul unic de urgentă 112 spunând că a fost muşcat de un şarpe. Bărbatul intrase în şoc anafilactiv iar intervenţia medicilor a fost una rapidă.

Elicopterul SMURD l-a transportat de urgentă la spital şi i-a acordat primul ajutor dar şi un ser antivenin. Starea bărbatului este una stabilă din punct de vedere hemodinamic dar medicii îl mai ţin sub supraveghere pentru încă 24 de ore.

Pacientul intrate în șoc anafilactic

Medicul a povestit faptul că pacientul intrase în șoc anafilactiv iar intervenția rapidă i-a salvat viața bărbatului. De altfel, individul a fost transportat la UPU din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, la secția de Chirurgie Plastică și este ținut sub supraveghere pentru 24 de ore pentru că, local, poate avea o evoluție nefavorabilă:

Am intervenit trimiţând elictopterul SMURD Iași. Pacientul era în şoc anafilactic ceea ce înseamnă că starea pacientului se degrada. S-a început tratamentul de susţinere a tensiunii iar evoluţia a fost lent favorabilă. Pacientul este, în aceste momente, conştient şi are o plagă muscată la nivelul mâinii. Este posibil să dezvolte o evoluţie locală nefavorabilă. Ne bucurăm că a răspuns la tratament şi la antidotul antiviperin.

Intervenția rapidă poate face diferența dintre viață și moarte

Prof. dr. Diana Cimpoesu afirmă că anunţarea într-un timp scurt evenimentul i-a salvat viaţa bărbatului care risca să moară. Medicul explica faptul că o asemenea muşcătura poate avea o evoluţie nefavorabilă rapidă

Faptul că a apelat la 112 imediat a fost un lucru bun. Semnele de şoc anafilactic s-au instalat rapid. Măsurile de prim ajutor sunt, evident, spălarea cu apă şi săpun şi urmărirea persoanei respective. Trebuie supravegheată de un membru de familie. Intervenţia la un asemenea caz trebuie făcută cu un echipaj cu medic de terapie intensivă. Evoluţia poate fi nefavorabila chiar spre deces. Şocul anafilactic este cu risc mare de deces. a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024