Prima pagină » Local » Elicoperul SMURD Iaşi intervine în comuna Bivolari! Un bărbat a murit în urma unei căzături de la 10 metri! Medicii l-au resuscitat zeci de minute (EXCLUSIV) – FOTO/ VIDEO

Elicoperul SMURD Iaşi intervine în comuna Bivolari! Un bărbat a murit în urma unei căzături de la 10 metri! Medicii l-au resuscitat zeci de minute (EXCLUSIV) – FOTO/ VIDEO

18 iun. 2020, 12:22,
George Cristian în Local

Elicoperul SMURD Iaşi intervine în comuna Bivolari după ce un bărbat care a căzut dintr-un copac a avut nevoie de intervenţia medicilor. Bărbatul domiciliat în satul Tabăra din comuna ieşeană Bivolari, se afla în stop cardiorespirator iar medicii încearcă să îi salveze viaţa.

UPDATE: În pofida eforturilor medicilor, viaţa bărbatului nu a mai putut fi salvată. Medicii au declarat decesul bărbatului în vârstă de 43 de ani.

Elicoperul SMURD Iaşi intervine în comuna Bivolari! Bărbatul a căzut de la o înălţime de 10 metri

Medicii SMURD Iaşi intervin în forţă pentru a salva viaţa unui bărbat care a căzut de la înălţime de 10 metri. Bărbatul a căzut dintr-un copac în timp ce se afla într-o tabără din comuna Bivolari. Conform primelor informaţii de la faţa locului, bărbatul în vârstă de 43 de ani a suferit un politraumatism şi a fost găsit în stop cardio respirator. Bărbatul a suferit un traumatism cranio cerebral grav, un traumasimt toraco-abdominal cu o pozibila hemoragie internă.

” Un echipaj de prim ajutor a fost trimis în comună Bivolari. Într-o tabără din comună, un bărbat în varstade 43 de ani a suferit un politraumatism prin cădere. Concret, pacientul a căzut de la o înălţime de aproximativ 10 metri dintr-un nuc aflat în tabără. În urma impactului, bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism toraco-abdominal sever cu o posibilă hemoragie internă. Bărbatul se afla în stop cardiorespirator şi medicii îl resuscitează. Pronosticul este rezervat.” a declarat Diana Cimpoesu, medic coordonator SMURD-Iasi.

Iată filmul unei tragedii! Bărbatul se urcase în copac pentru a tăia o cracă

Bărbatul născut în 1977 (43 de ani) se urcase într-un nuc pentru a tăia o cracă. În încercării de tăiere a cracii, aceasta s-a rupt şi bărbatul a căzut odată cu ea. Victima se afla la o înălţime de aproximativ 10 metri şi căzătura s-a dovedit a-i fi fatală. Medicii de pe elicoperul SMURD Iaşi au încercat zeci de minute să îi salveze viaţa, dar fără succes. S-a declarat decesul. Elicoperul SMURD se întoarce în Iaşi. Florin I. avea 43 de ani şi era tatăl a doi copii.

SMURD Iaşi a aniversat, recent, 15 ani de la înfiinţare

Pe data de 2 mai 2020, SMURD Iaşi a aniversat sărbătorirea a 15 ani de existenţă. SMURD Iaşi a efectuat, în această perioadă, mii de misiuni interne şi internaţionale. Elicoperele SMURD a salvat sute, posibil mii de vieţi de-a lungul întregii activităţi.

”15 ani de SMURD Iaşi. Îmi aduc aminte o zi la fel de frumoasă de 2 mai în care am fost de gardă pentru prima oară pe elicopter ( şi dr Popa pe Maşină). Eram atunci o echipă mai mică, entuziastă şi care visam, dar niciodată nu speram ceea ce a însemnat viaţă până la adolescenţă a SMURD Iaşi. Niciodată nu ne-am imaginat cât de multe misiuni, cât de multe clipe dramatice şi frumoase cât de mulţi pacienţi în misiunile aeriene şi în misiunile de prim ajutor, de terapie intensivă, misiuni speciale vom avea.  Nu ne-am imaginat că în 2020 vom avea atât de multe misiuni pentru Republica Moldova, ca în 2020 vom avea misiuni internaţionale, că vom avea o echipă aşa de mare şi frumoasă.

Medicii care lucrează acum nu sunt doar rezidenţii mei ci şi rezidenţii rezidenţilor mei ceea ce îmi umple inima de bucurie. În momentul ăsta un moment special pentru că împlinim 15 ani dar special pentru că suntem în plină pandemie COVID 19, echipa SMURD Iaşi se afla în România, la Iaşi Suceava, Piaţa Neamţ, Botoşani, Vaslui, Bacău, dar se afla şi în Republica Moldova, în Spitalul republican Chişinău încercând să ajute şi pacienţii de acolo şi echipa din Republica Moldova şi cred că reuşind să facă asta cu Succes transmiţând la Mulţi ani de acolo de la Chişinău” explica în mai, Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Uneori, prețul misiunilor SMURD Iaşi a fost unul uriaş

Totuşi, uneori, preţul plătit a fost unul uriaş. În urmă cu patru ani, un elicoper SMURD Iaşi s-a prăbuşit în timpul unei misiune efectuate în Rep. Moldova. Din păcate, atunci, întreg personalul şi-a pierdut viaţa. La datorie au pierit  medicul Mihaela Dumea (39 ani), asistentul medical Gabriel Sandu (40 ani), pilotul comandor Doru Gavril şi copilotul căpitan comandor Voicu Şoican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *