Prima pagină » Actualitate » Elevul din Oradea, care a vrut să-i taie gâtul unui băiat pentru că nu a îngenuncheat în faţa lui, a scăpat de arestul preventiv
Elevul din Oradea, care a vrut să-i taie gâtul unui băiat pentru că nu a îngenuncheat în faţa lui, a scăpat de arestul preventiv

Elevul din Oradea, care a vrut să-i taie gâtul unui băiat pentru că nu a îngenuncheat în faţa lui, a scăpat de arestul preventiv

20 iul. 2022, 13:12,
BZI.ro, în Actualitate

Antonio, elevul din Oradea în vârstă de 15 ani, care a vrut să-i taie gâtul unui băiat pentru că nu a îngenucheat în faţa lui, a scăpat de arestul preventiv, după ce judecătorii au decis că a stat suficient în spatele gratiilor.

După efectuarea cercetărilor, se pare că minorul se afla sub influența substanțelor interzise în timpul incidentului.

Elevul din Oradea a scăpat de arestul preventiv

În acest caz, Tribunalul Bihor a decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu în cazul elevului din Oradea acuzat de tentativă de omor, după ce a vrut să-i taie gâtul unui băiat pentru că nu a îngenuncheat în faţa lui.

Tânărul de 15 ani a fost obligat să nu părăsească locuinţa părinţilor săi, să se prezinte în faţa instanţei ori de câte ori este chemat şi să nu comunice cu victima, direct sau indirect, sau cu rudele acestuia ori martorii audiaţi.

Elev la Liceul „Mihai Viteazul” din Oradea, Antonio a fost arestat pe 23 iunie pentru tentativă de omor, după ce, cu o seară înainte, într-un parc din cartierul Nufărul, a înjunghiat un alt elev, după ce acesta din urmă nu a vrut să îngenuncheze în faţa lui şi să îi ceară scuze.

Pentru că tânărul a refuzat să se conformeze şi să se pună în genunchi, agresorul a scos un briceag şi l-a tăiat în zona gâtului. Tăietura, lungă de peste 10 centimetri, i-a atins băiatului peretele carotidei şi i-a produs un hematom care risca să oprească circulaţia sângelui spre creier.

Având în vedere gravitatea tăieturii, băiatul a fost dus de urgentat în sala de operaţie, iar ulterior a fost internat pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean, căci leziunea suferită a condus şi la formarea unui edem sever la nivelul gâtului, care i-a obturat căile respiratorii, medicii fiind obligaţi să îl intubeze.

Mai mult, anchetatorii precizează că agresorul era drogat în momentul atacului sângeros.

Pumni și picioare împărțite la Târgu Frumos, Iași

Într-un context asemănător, amintim de un caz prezentat în edițiile trecute de către reporterii Cotidianului BZI, în care era precizat faptul că polițiștii au identificat toate cele cinci tinere implicate într-o încăierare pe esplanada de la Târgu Frumos. Oamenii legii s-au autosesizat, în urma apariției în spațiul public a unor imagini, în care mai multe tinere se lovesc cu brutalitate. Toate  fetele au fost chemate la Poliție pentru a da declarații, și se pare că motivul conflictului a fost o postare de pe Facebook.

”Ca urmare a apariției pe o pagină de socializare a unei filmări în care mai multe tinere sunt implicate într-un conflict, conducerea IPJ Iași a dispus efectuarea de verificări, și luarea măsurilor care se impun. Polițiștii din Târgu Frumos au efectuat verificări și au identificat toate persoanele implicate în respectivul conflict, o parte au fost deja la sediul Poliției pentru a da declarații. Aceste verificări continuă pentru a fi luate toate măsurile care se impun”, ne-a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Răspunderea penală pentru aceste fapte este personală şi se aplică începând cu vârsta de 14 ani. Infracţiunea de loviri sau alte violenţe se pedepseşte cu amendă sau închisoare începând de la 3 luni la 2 ani.

De asemenea, în cazul lui Antonio, elevul din Oradea în vârstă de 15 ani, care a vrut să-i taie gâtul unui băiat pentru că nu a îngenucheat în faţa lui, acesta a scăpat de arestul preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *