Prima pagină » Local » Elevul din Iași care a fost bătut de către un angajat al școlii a fost externat. Mama acestuia va apela la medicii legiști: „O să fac plângere penală împotriva agresorului” – FOTO

Elevul din Iași care a fost bătut de către un angajat al școlii a fost externat. Mama acestuia va apela la medicii legiști: „O să fac plângere penală împotriva agresorului” – FOTO

18 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Local

Ieri, 17 iunie 2024, M.C., elevul în vârstă de 12 ani, de la Școala Gimnazială Dumești, care a fost bătut până la leșin de către un angajat al unității de învățământ, a fost externat de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Mama acestuia vrea să depună o plângere împotriva agresorului, Costică Gorgan.

Elevul bătut de către un angajat al școlii a fost externat

Amintim faptul că în data de 11 iunie 2024, la Școala Gimnazială Dumești, s-a întâmplat un incident cutremurător. M.C., elev în clasa V-a, în vârstă de 12 ani, a fost lovit cu pumnii de către Costică Gorgan, angajat al unității de învățământ ca personal de serviciu. Pe 12 iunie 2024, elevul a fost internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, iar după cinci zile de spitalizare a fost externat.

„Astăzi, a fost externat băiatul, trebuie să îi cumpăr niște pastile recomandate, iar dacă o să i se mai facă rău, o să venim la spital. Vreau să mergem la Institutul de Medicină Legală, pentru a-i scoate un certificat medico-legal, iar bineînțeles că o să fac o plângere penală împotriva omului de serviciu care mi-a bătut copilul. Lăsăm legea să vadă ce se va întâmpla, nu este normal, este doar un copil de 12 ani”, spune Elena Cimpoi, mama elevului bătut.

Cercetările continuă

Amintim faptul că în data de 14 iunie 2024, la Școala Gimnazială Dumești, a avut loc ședința Consiliului de Administrație și a fost constituită componența comisiei de cercetare disciplinară. Timp de 30 de zile, membrii acesteia vor face o cercetare disciplinară a angajatului Costică Gordan, în vârstă de 61 de ani.

M.C. nu se va mai prezenta la școală în cursul acestei săptămâni, care este și ultima săptămână de activitate până la vacanța de vară. Elevul este scutit medical.

„Am discutat cu domnul Costică Gorgan în cursul zilei de 12 iunie, dar, fiind o anchetă internă, deocamdată nu pot oferi alte informații. Știu că elevul nu a fost la școală miercuri și nici joi. Părinții elevului nu au venit la școală”, declară Ana Dorneanu, directorul Școlii Gimnaziale Dumești.

Cercetările continuă în vederea clarificării întregii situații de fapt.

„La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 14:20, poliția a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie de 44 de ani cu privire la faptul că fiul ei, de 12 ani, a fost victima unei agresiuni. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă, fiul acesteia, în timp ce se afla în incinta unității de învățământ din comuna Dumești, pe fondul unor discuții în contradictoriu cu un bărbat de 61 de ani, ar fi fost lovit. La fața locului, a intervenit un echipaj medical, care i-a acordat îngrijiri minorului, ulterior fiind transportat la spital.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă. Cercetările continuă în vederea clarificării întregii situații de fapt, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Iași.

Comentarii
  • Plângere penală trebuie făcută și împotriva animalei de directoare care încearcă să mușamalizeze cazul.
    Familia sa nu se lase, să meargă până în panzele albe.

  • Sa faca verificare si la parintii cum iesi educa copii si din ce venituri traiesc, ajutoare sociale, deabia asteapta cate un scandal sa mai scoata bani. Parintii fac numai procese poate mai iese ceva banuti. Copilul cel mare , fata care a dat in judecata o femeie de serviciu ca nu i-a pazit copilul ca sa dus la un barbat (prostitutie)

  • Familia ar trebuie sa faca putina puscarie pentru comportament, șantaj si limbaj licențios. Trăiți numai din ajutoare sociale

  • Dar miloaga asta de ma sa cati copii a batut la scoala? Sau barbatsu ? Dar impielitatu asta needucat cate rele face lascoala? Pai daca la cadrele didactice lle e mila de draq, aici se ajunge. Ii cresccoarne ladrac si la maalagioaica fatatoare cu pretentii de ajutor social si orice alte ajutoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *