Dorințele a peste 300 de copii din comuna Miroslava, județul Iași, vor fi îndeplinite de părinții și elevii Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu” Iași. Copiii îmbracă haina lui Moș Crăciun până pe data de 9 decembrie, când proiectul intitulat „Moș Crăciun e fiecare! Alege o scrisoare!” va lua sfârșit. Astfel, micuții și membrii familiei au început deja să strângă cadourile, în funcție de scrisoarea extrasă
Acțiunea este coordonată de prof. Alina Mocanu, în parteneriat cu Asociația „Sfântul Ilie Vișan”, care încă din anul 2016 se ocupă de sute de familii neajutorate. În ceea ce privește proiectul care se află la a doua ediție, toți cei 311 de copii din Miroslava au trimis scrisori Moșului, în care au promis că vor fi cuminți și că se vor strădui să învețe, urmând ca elevii de la Școala „Titu Maiorescu” Iași să ia atitudine.
Elevii Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu” Iași au îmbrăcat haina lui Moș Crăciun
Nici bine nu a început luna decembrie, că elevii Școlii Gimnaziale „Titu Maiorescu” Iași au și îmbrăcat haina lui Moș Crăciun. Este al doilea an când micuții coordonați de reprezentanții unității, în special de prof. Alina Mocanu, se mobilizează pentru a contribui la o cauză nobilă. Alături de părinți, școlarii vor face tot posibilul ca 311 de prichindei ce provin din familii defavorizate să primească vizita lui Moș Crăciun.
„Oricine și-a dorit să fie Moș Crăciun pentru o zi a primit una sau mai multe scrisori. Este a doua oară când desfășurăm acest proiect destul de complex. Copiii deja au început să aducă pachete, în funcție de scrisoarea pe care au extras-o în urmă cu câteva zile. Printre dorințele celor peste 300 de copii din comuna Miroslava se numără luminițe pentru brad, rechizite, îmbrăcăminte, dulciuri, jucării sau chiar sănătate pentru cei apropiați”, a declarat prof. coord. Alina Mocanu.
Stare de bine în școala ieșeană
De-a lungul timpului, Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași a desfășurat o serie de programe ce au vizat starea de bine a elevilor, dar și a personalului instituției. Recent, în cadrul unității a avut loc proiectul Erasmus + Acțiunea Cheie 1, intitulat „Adu starea de bine în sala de clasă” – „Bringing happiness to the classroom”.
Scopul proiectului a fost îmbunătățirea stării de bine în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare și al elevilor. Obiectivele proiectului s-au axat pe creșterea numărului de elevi care se simt în siguranță la scoală, a numărului de ore și a numărului de discipline la care vor fi folosite noile tehnologii, diminuarea numărului de elevi cu note scăzute la purtare, implicarea crescută a părinților în activitățile școlii, îmbunătățirea stării de bine în rândul tuturor beneficiarilor direcți și indirecți ai actului educativ.
Pentru a atinge aceste obiective, pe perioada implementării proiectului, 19 cadre didactice și didactice auxiliare din școală au participat la cursuri de formare în diferite țări, precum Spania, Italia și Norvegia.
După stagiile de formare, cadrele didactice au aplicat la clasă noțiunile dobândite, în timpul orelor de curs.a