Prima pagină » Actualitate » Elevii români au obținut şase medalii la Olimpiada Internațională de Matematică. Una e de aur
Elevii români au obținut şase medalii la Olimpiada Internațională de Matematică. Una e de aur

Elevii români au obținut şase medalii la Olimpiada Internațională de Matematică. Una e de aur

21 iul. 2024, 10:20,
BZI.ro, în Actualitate

Ministerul Educaţiei anunţă sâmbătă că România a obţinut o medalie de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică.

„România a obţinut o medalie de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică! În perioada 11-22 iulie 2024 s-a desfăşurat a 65-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, organizată la Bath, Marea Britanie”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Rezultatele obţinute de cei şase elevi din echipa noastră sunt:

Medalie de aur: Pavel Ciurea de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti

Medalii de argint: Andrei Vila, David-Andrei Anghel, Vlad-Titus Spǎtaru de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Andrei-Giovani Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti –

Medalie de bronz: Aida Mitroi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti

„Delegaţia României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (Leader), lect. univ. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara (Deputy Leader) şi de Lucian Ţurea, Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

Felicitări echipei României pentru rezultatele obţinute!”, mai precizează Ministerul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
20 iulie 2024
20 iulie 2024