Prima pagină » Eveniment-Social » Elevii, părinții și profesorii din Iași pot participa pe 19 octombrie la o conferință cu ateliere despre legătura dintre școală și viață
Elevii, părinții și profesorii din Iași pot participa pe 19 octombrie la o conferință cu ateliere despre legătura dintre școală și viață

Elevii, părinții și profesorii din Iași pot participa pe 19 octombrie la o conferință cu ateliere despre legătura dintre școală și viață

30 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

În data de 19 octombrie 2024, elevii, părinții și profesorii din Iași pot lua parte la o experiență de învățare și de conectare autentică prin educație, într-un nou format de conferință. ConnectED 3.1 va avea loc în Iași și vor fi organizate ateliere și discuții despre relația dintre școală și viață și cum activitățile non-formale pot completa tabloul educației academice primită de elevi în timpul programului școlar.

Elevii, părinții și profesorii din Iași pot participa pe 19 octombrie la o conferință cu ateliere despre legătura dintre școală și viață

Evenimentul care va avea loc în data de 19 octombrie 2024 este unul interactiv, în cadrul căruia vor exista sesiuni de conferință despre rolul educației din afara școlii, ateliere de debate și media digitală pentru elevi, ateliere de educație media și de educație non-formală pentru profesori, sesiuni de coaching pentru părinți și elevi, precum și un panel despre cum conectăm școala cu viața și cu viitorul.

Vor fi prezenți speakeri de renume, traineri și facilitatori cu experiență care vor oferi participanților atât conținut informațional valoros, cât și experiențe practice și momente de reflecție: Oana Moraru (fondatoare Vocea părinților, autoare de carte și a podcastului „Părinți CuMinți”), Ioana Avădani (Președinte onorific la Centrul pentru Jurnalism Independent), Antoaneta Luchian (profesor Merito, fondatoare MEMIS), Cristina Lupu (Director executiv Centrul pentru Jurnalism Independent), Mircea Serediuc (autor al podcastului Launch Romania), Oana Amaziliței (psihoterapeut) și alți specialiști.

Activitățile sunt menite să dezvolte abilități variate, dar și să genereze reacții autentice și să dea ocazia tuturor celor trei categorii de public vizate să-și facă auzită vocea și să contribuie la o schimbare pozitivă în educație. Tematica acestei prime ediții are în vedere, mai ales, relația dintre școală și viață, dar și modul în care activitățile non-formale, în care se pot implica deopotrivă elevii, profesorii și părinții („școala din afara școlii”), vin să completeze ceea ce își propune să dezvolte sistemul educațional de bază.

Evenimentul este organizat de două profesoare din Iași

Prețul unui bilet pentru elevi este de 90 de lei, pentru elev și părinte este 230 de lei, iar pentru părinte sau profesor este 180 de lei. Un bilet la eveniment îți asigură acces la activitățile specifice categoriei achiziționate, networking cu specialiști în educație, prânz și coffee break, goodie bag, activări oferite de parteneri, participare la tombolă și certificat de participare.

ConnectED 3.1 este organizat de Anamaria Ghiban și de Maria-Cristina Mocanu, profesoare din Iași, cu o vastă experiență în ceea ce privește proiectele educaționale. Încă din anul 2020, Anamaria Ghiban și Cristina Mocanu organizează constant activități educative cu caracter inovativ pentru comunitatea școlară, în cadrul proiectului lor PISC – Profesorii inovează școala (formarepisc.ro), care își propune să genereze schimbări pozitive în mediul educațional din România, prin traininguri și ateliere pe teme variate, de la educație cinematografică, la educație media și digitală, public speaking sau scriere creativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`