Prima pagină » Eveniment-Social » Elevii ieșeni au susținut ultima probă de BAC! „De trei ani de când dau examenul, azi a fost cel mai ușor!” – GALERIE FOTO

Elevii ieșeni au susținut ultima probă de BAC! „De trei ani de când dau examenul, azi a fost cel mai ușor!” – GALERIE FOTO

23 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Andreea Timofte în Eveniment-Social

Miercuri, 22 iunie 2022, absolvenții claselor a XII-a, înscriși la examenul național de Bacalaureat, au susținut ultima probă scrisă, la una dintre materiile la alegere a profilului și specializării. Fie că a fost vorba de geografie, logică, filosofie sau psihologie, elevii care au susținut testarea la Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă” au împărtășit impresii diverse în legătură cu subiectele și complexitatea acestora

Cei mai mulți candidați, de la profil vocațional, au optat pentru examinarea la disciplina geografie, în detrimentul psihologiei.

Adolescenții sunt nerăbdători să afle rezultatele de la „examenul maturității”, sesiunea iulie 2022.

Speranțe mari după ultima probă de Bacalaureat

Examenele naționale de Bacalaureat s-au încheiat, ultima probă fiind cea susținută la una dintre materii ca geografie, psihologie, logică, filosofie, economie și informatică, în funcție de profil și preferința fiecărui candidat în parte.

Unul dintre ieșenii care s-au prezentat ieri la examen, a declarat că subiectele de la geografie au fost foarte accesibile, având în vedere faptul că a mai trecut de încă două ori prin emoțiile cauzate de Bacalaureat.

“Am dat la geografie, e a treia oară când particip la examenul de Bacalaureat, pentru că până acum nu am reușit să obțin media generală 6. Cred că la geografie a fost cea mai ușoară probă, din toți acești trei ani”, a menționat Pavel Ciprian.

Chiar dacă geografia a fost “vedeta” ultimului examen, iar itemii au fost mai accesibili ca niciodată, o minimă pregătire a fost mai mult necesară.

“A fost decent la geografie, dar nu aș putea spune că dacă nu te-ai fi pregătit deloc te-ai fi descurcat. A fost acceptabil, eu am fost la pian și vreau să continui tot cu asta, la George Enescu”, a spus Alexandru Roman

Emoții în ceea ce privește viitorul

Având în vedere că în toate testările din cadrul examenului național de Bacalaureat s-au finalizat și că în câteva zile absolvenții ieșeni vor afla notele, aceștia privesc cu nesiguranță spre viitorul apropiat, dar speră că totul va fi bine.

“A fost super, mie mi-a plăcut cel mai mult geografia, cel mai dificil a fost la istorie și la limba română, cred că o să obțin per total o medie de 7, sper să fiu admis apoi la Jurnalism. Eu am terminat profil teologic, dar cred că are legătură cu acest domeniu, am învățat cum să predicăm, cum să vorbim. Chiar îmi doresc să reușesc și să intru la facultatea la care îmi doresc”, a declarat Florinel Florea.

„La logică a fost super ușor din punctul meu de vedere, am avut subiecte standard, nu a fost nimic nou, cum se dă la geografie spre exemplu. Mă aștept să iau nota 9. După ce se termină totul, vreau să fac Pedagogie, dar, sunt printre puținii elevi care nu merg la Enescu”, a precizat Melissa Crețu.

Și cei care au preferat filosofia s-au declarat mulțumiți de varianta primită în ziua cea mare.

Așadar, a treia probă scrisă a fost apreciată de candidați, aceasta din urmă reprezentând în fiecare an o oportunitate pentru tineri de a-și mări media finală de la Bacalaureat.

“Mi s-a părut destul de ok, se putea mai rău de atât, având în vedere că eu am învățat materia cu o seară înainte, funcționez mai bine sub presiune, mă aștept la un 7-8 la toate materiile. După ce termin vreau să urmez Arte textile”, a declarat Corina Păduraru.

Județul Iași se numără printre marile orașe din România ce în fiecare an prezintă o rată mare de promovabilitate la examenul de Bacalaureat.
Feedback-urile oferite de tineri de la ultima probă se vor bucura de credibilitate deplină abia pe 1 iulie când se vor afișa rezultatele finale..

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *