Prima pagină » Local » Elevii ieșeni au rămas fără abonamente la CTP. Aplicația de cumpărat bilete nu mai funcționează: „Nu va fi nimeni amendat pentru acest lucru”

Elevii ieșeni au rămas fără abonamente la CTP. Aplicația de cumpărat bilete nu mai funcționează: „Nu va fi nimeni amendat pentru acest lucru”

14 sept. 2023, 02:00, 4 ,
Petronel Ștefan în Local

Aplicația de cumpărat bilete pentru CTP le dă mari bătăi de cap părinților. Elevii ieșeni au rămas fără abonamente, deoarece nu mai este funcțională

Nici bine nu a început anul școlar și părinții deja întâmpină primele probleme. Aplicația 24pay, care se ocupă de furnizarea biletelor și abonamentelor electronice pentru clienți, nu recunoaște CNP-ul copiilor. Oamenii se gândesc acum că aceștia vor fi amendați de controlori, deoarece încă nu au legitimația de călătorie.

Elevii ieșeni au rămas fără abonamente

Părinții elevilor din Iași sunt disperați după ce de câteva zile s-au chinuit împreună cu copiii să ia abonamentele pentru CTP din aplicația 24pay. După ce au introdus toate datele au fost întorși la primul pas pentru că nu le-a fost recunoscut CNP-ul, iar ciclul s-a repetat la următoarea încercare.

„Elevii care nu au avut cont până acum în aplicație pun codul numeric, dar nu reușesc să meargă mai departe, din câte am înțeles, doar aici ar fi problema. Acum se lucrează la remedierea problemei, iar în cel mai scurt timp va fi rezolvată. Pot fi situații când au uitat să semneze acel acord cu datele personale, astfel, ei sunt redirecționați să reintroducă informațiile”, a transmis Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Nu va fi nimeni sancționat

o poză cu Cristian Stoica

Elevii din Iași nu vor fi sancționați în această perioadă, iar aplicația va fi reparată în cel mai scurt timp

Părinții pot sta liniștiți, deoarece copiii lor nu vor fi sancționați de controlori pentru că nu au legitimațiile de călătorie. Oamenii erau îngrijorați în acest sens. Firma care se ocupă de biletele electronice urmează să introducă noile informații pentru clienți, iar studenții care încep facultatea nu ar trebui să întâmpine aceeași problemă.

„Am vorbit cu controlorii în primele zile ca săptămâna aceasta să nu fie sancționați elevii, pentru că durează și la școli până se stabilesc toate lucrurile, iar noi înțelegem aceste aspecte”, a precizat Cristian Stoica.

Unele persoane mai acuzau faptul că dispozitivele de plătit biletul cu cardul, din interiorul mijlocului de transport, nu le-au eliberat chitanța, chiar dacă au plătit. Totuși, în cazul în care tranzacția a fost acceptată de aparat, atunci controlorii pot verifica din nou la dispozitiv pentru a găsi justificarea clientului.

„Dacă se iau banii de pe card, există soluții. Cea mai des întâlnită variantă, respectivul cetățean trage de hârtie înainte de a fi tăiată de dispozitiv. Chiar dacă nu primește hârtia și tranzacția e validată, controlorul are posibilitate să verifice toate tranzacțiile de pe terminal, astfel, nu ar trebui să fie probleme”, a mai adăugat directorul CTP Iași.

Elevii ieșeni au rămas fără abonamente la transportul în comun din Iași, însă problema este doar temporară. Cei care gestionează aplicația 24pay se confruntă cu dificultăți tehnice, însă școlarii nu vor fi sancționați de controlori.

Comentarii
  • controlori=morti

    buna gluma , daca comenteaza for fi fututi in gura .

  • Ieri 24pay plateai si ciuciu bilet electronic. A trebuit sa ma cert 20 min cu tiganoii de controlori , le-am aratat confirmarea de plata ei nu si nu . Stimati sef CTP scoliti controlorii , nu mai luati oameni de la coada vacii ca va face de kkt. Iar daca aplicatia nu mai e ok … mai sunt si altele. Aa … nu se poate pt ca v-ati luat spaguta ?! Bravos ! Halal!

  • La fătat maicăsa cu telefonul si aplicația in gură , marș la tonetă și cumpără bilet sau abonament !

  • Controlorul verifică terminalul respectiv, dar cum justifică călătorul dacă se urcă în alt mijloc de transport, că el a plătit bilet? In unele aplicații ale băncilor, nu se dau informații privind ora când s-au retras banii…deci, ce va face, cum justifică?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *