Prima pagină » Local » Elevii din orașul Podu Iloaiei vor primi tablete! Investiția este de aproape 500.000 de euro
Elevii din orașul Podu Iloaiei vor primi tablete! Investiția este de aproape 500.000 de euro

Elevii din orașul Podu Iloaiei vor primi tablete! Investiția este de aproape 500.000 de euro

29 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Nu mai puțin de 1.580 de tablete vor ajunge la elevii din orașul Podu Iloaiei, din județul Iași. Licitația pentru furnizarea echipamentelor va fi organizată la începutul lunii decembrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta depusă cu prețul cel mai mic

Primăria orașului Podu Iloaiei, județul Iași, anunță investiții în infrastructura școlară. Pe data de 02.12.2021 este programată licitația pentru achiziția mai multor loturi de tablete, laptopuri și camere web. Valoarea estimată a contractului este de 2.392.803 lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul on-line în contextul pandemiei SARS-CoV-2 prin dotarea școlilor din orașul Podu Iloaiei cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, inclusiv abonament internet pe o perioadă de 24 de luni, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în bune condiții. Proiectul vizează crearea premiselor tehnice de funcționare a procesului de învățământ în situația în care o parte din elevi sau toți trebuie să urmărească desfășurarea orelor de acasă”, se arată în caietul de sarcini.

În Podu Iloaiei, ApaVital pregătește extinderea rețelelor de apă.

Tabletele vor ajunge la 1.580 de școlari

Conform necesarului, vor fi achiziționate tablete pentru un număr de 1.580 de școlari, cu abonament inclus de internet pe o perioadă de 24 de luni. Totodată, 61 de clase vor fi dotate cu camere web, iar 118 laptopuri vor ajunge în dotarea profesorilor.

„Ofertanții vor prezenta dovezi relevante privind aria de acoperire din care reiese clar că toată suprafața locuită a orașului Podu Iloaiei este deservită. În cazul în care ulterior se constată că există elevi care nu beneficiază de semnal suficient, se vor lua măsuri de înștiințare a furnizorului cu privire la aceste situații, iar acesta, inclusiv prin contract, se va obliga să realizeze modernizarea infrastructurii, astfel încât toți elevii să beneficieze de servicii egale indiferent de locul în care își au domiciliul pe raza orașului. Termenul maxim de remediere a acestor aspecte este de 30 de zile”, se mai arată în documentația procedurii.

În termen de 45 de zile de la semnarea contractului, echipamentele vor fi furnizate.

Primăria Ciurea a alocat 500.000 de euro pentru echipamente

Nu în ultimul rând, și Primăria comunei Ciurea, județul Iași, cumpără tablete pentru desfășurarea orelor de curs on-line în învățământul preuniversitar. Recent, autoritatea contractantă a finalizat licitația pentru achiziția echipamentelor. Valoarea estimată a contractului a fost de 2.200.257 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro. Pe lista cu echipamente se află 1.361 de tablete, 115 laptopuri, 61 de camere web și 10 tablete interactive. Va fi asigurată și conexiunea la internet. În cadrul programului, vor fi dotați cu echipamente și 115 profesori din comună.

Nu mai puțin de 12 oferte au fost depuse în cadrul procedurii. Valoarea finală a contractului a ajuns la valoarea de 1,2 milioane de lei, fără TVA. A fost împărțit între trei firme: Elsaco Solutions SRL, Orange România SA și Quartz Matrix SRL. În comuna Ciurea sunt înregistrați 1.361 de elevi în învățământul preuniversitar. La începutul lunii mai 2021 au fost stabilite scenariile pentru susținerea orelor în învățământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *