Prima pagină » Local » Elevii din municipiul Iași își pot lua, în continuare, abonamente gratuite de la CTP, la începutul anului școlar. Școlile vor actualiza bazele de date în următoarele săptămâni

Elevii din municipiul Iași își pot lua, în continuare, abonamente gratuite de la CTP, la începutul anului școlar. Școlile vor actualiza bazele de date în următoarele săptămâni

10 sept. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Elevii din Iași vor beneficia, în continuare, la începutul anului școlar, de abonamente gratuite, la CTP. Bazele de date vor fi actualizate de către școli abia peste câteva săptămâni

Chiar dacă nu le-a fost încă avizat carnetul de elev, pentru noul an școlar, elevii pot sta liniștiți. Aceștia pot beneficia de abonamentul gratuit pentru transportul public, în aplicația 24 Pay. Aceștia trebuie să urmeze aceeași pași, ca în fiecare lună. În această toamnă, compania va începe și distribuirea cardurilor electronice pentru elevi.

Elevii din Iași își pot lua abonamente gratuite, în continuare

Conducerea companiei a transmis că elevii vor beneficia de abonament, pe baza confirmărilor făcute la finalul anului școlar trecut. Astfel, copiii pot circula, fără probleme, în mijloacele de transport în comun, gratuit. În trecut, au mai fost totuși probleme tehnice cu aplicația, însă controlorii nu au aplicat sancțiuni.

„Elevii pot să-și achiziționeze, în continuare, abonamente gratuite, dacă au codul confirmat în aplicație, până se va face actualizarea bazei de date de către școală. De obicei, ei mai au codul confirmat pentru încă două săptămâni de la începerea anului școlar. Dacă vor apărea probleme, se pot discuta punctual și le vom rezolva”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Procedura de achiziționare a abonamentelor a rămas neschimbată și în acest an.

„Abonamentele sunt eliberate, în format fizic, la punctele de vânzare ale CTP, cât și în format electronic, în aplicația 24 Pay. Abonamentele se eliberează la punctele CTP, în baza: 1. Declarației de consimțământ, cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal completată; 2. Carnetului de elev, vizat pentru anul școlar în curs, care va avea înscris, pe prima filă, codul numeric personal al elevului sau a adeverinței emise de unitatea de învățământ, pentru anul școlar în curs, în original, sau a cardului național de elev; 3. Cărții de identitate, în original, pentru elevii de peste 14 ani sau a certificatului de naștere în copie, pe suport de hârtie, pentru elevii sub 14 ani”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Și elevii din zona metropolitană beneficiază de gratuitate

Un număr mare de elevi, din orașul Iași, vin din zona metropolitană. De asemenea, și aceștia folosesc transportul în comun, din oraș, prin autobuzele din zona metropolitană. Gratuitatea se aplică și la aceste zone. Primăriile din localitățile respective se vor ocupa de decontarea transportului către companie.

„Menționăm că elevii care locuiesc în zona metropolitană și studiază la o unitate de învățământ, din municipiul Iași, beneficiază, de asemenea, de abonament gratuit atât în municipiu, cât și în zona metropolitană și trebuie să prezinte documentele deja menționate. Abonamentul va fi eliberat la punctele de vânzare CTP doar dacă elevul are domiciliul pe raza uneia din UAT-urile unde CTP operează (Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Țuțora) – adresa trecută în carnetul de elev sau buletinul pentru elevii de peste 14 ani”, au mai transmis reprezentanții CTP Iași.

Abonamentele gratuite de la CTP pot fi achiziționate, în continuare, de către elevii din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *