Prima pagină » Local » Elevii din Iași s-au bucurat când au văzut subiectele la Limba română pentru Evaluarea Națională. Mulți se așteaptă la note mari

Elevii din Iași s-au bucurat când au văzut subiectele la Limba română pentru Evaluarea Națională. Mulți se așteaptă la note mari

26 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Elevii din Iași au ieșit cu zâmbetul pe buze de la Evaluarea Națională, deoarece subiectele au fost accesibile din punctul lor de vedere. Acum, toți se gândesc la ce note vor obține

Ieri, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut proba la Limba română a Evaluării Naționale. În jurul școlilor, s-au adunat zeci de părinți care își așteptau copiii. Majoritatea au ieșit bucuroși, deoarece subiectele au fost ușoare din punctul lor de vedere, iar acum așteaptă proba la Matematică, precum și notele.

Elevii din Iași au ieșit fericiți de la Evaluarea Națională

La primul subiect, elevii au avut două texte de analizat, un fragment din „Cireșarii” și un text al fiicei lui Barbu Delavrancea. Copiii au ieșit după două ore de la începutul probei și au fost extrem de fericiți că au primit subiecte ușoare.

„A fost destul de ușor, în opinia mea. A picat caracterizarea, mă așteptam la liric, sincer, însă am terminat după o oră. Am terminat după o oră, a fost un text cu «Cireșarii» și al doilea ceva cu Barbu Delavrancea, o scrisoare de la fiica sa. După calculele mele ar trebui să iau cam 9.90 sau chiar 10, depinde de ce am făcut la grile”, a spus Francesca imediat după ce a ieșit de la examen.

Acum, toți se gândesc la proba de Matematică, de mâine, 27 iunie, dar și la note. Rezultatele finale vor fi afișate pe 3 iulie 2024.

„Nu am avut emoții, nu m-a luat deloc prin surprindere. Mă gândesc că iau în jur de 9.70. A fost un subiect moderat, suficient să ne testeze cunoștințele. Am avut ceva emoții înainte, însă am fost destul de sigur pe mine, deoarece am învățat tot anul și nu a fost nevoie să învăț pe ultima sută de metri. La matematică, va fi diferit, trebuie să fii puțin mai sigur pe tine”, a transmis Matia după ce a ieșit din sala de examen.

Părinții i-au așteptat pe copii

Nu doar elevii au avut emoții, ci și părinții care s-au adunat lângă școli pentru a îi aștepta.

„Aștept băiatul, nu am emoții pentru el. Nu prea a învățat, deoarece este sigur că va reuși. Eram prin oraș și, când am văzut că este ora 11, am venit să-l aștept la școală. Deocamdată, vedem ce note o să fie, eu mi-aș dori să ia cât mai mult, iar apoi să vedem la ce liceu va vrea, este alegerea lui, nu are rost să facem presiuni”, a precizat Ovidiu, tatăl unui elev.

După aflarea rezultatelor va începe perioada înscrierilor la liceu.

„Este frumoasă această perioadă, îi așteptăm cu nerăbdare să iasă ca să ne povestească cum a fost. La copilul meu mă aștept să nu aibă probleme, deoarece s-a pregătit tot anul. Deja sunt mari, sunt capabili să decidă și să știe când trebuie să fie responsabili”, a spus Cristina, mama unui elev.

S-a terminat prima probă a Evaluării Naționale, iar elevii din Iași au fost extrem de mulțumiți de subiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024