Prima pagină » Eveniment-Social » Elevii din Iași pot trece pragul Palatului de Justiție, în cadrul programului educațional „Școala altfel”
Elevii din Iași pot trece pragul Palatului de Justiție, în cadrul programului educațional „Școala altfel”

Elevii din Iași pot trece pragul Palatului de Justiție, în cadrul programului educațional „Școala altfel”

16 oct. 2024, 12:15,
în Eveniment-Social

Elevii din unitățile de învățământ din întreg județul Iași pot trece pragul Palatului de Justiție din Iași cu ocazia programului educațional „Școala altfel”.

„La data de 5 iunie 2003, în urmă cu 21 ani, Consiliul Europei şi Uniunea Europeană au convenit celebrarea, în fiecare an, în ziua de 25 octombrie, a Zilei Europene a Justiţiei Civile, cu scopul de a aduce în atenţia cetăţenilor europeni modul de funcţionare a justiţiei şi de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu de justiție comun european.

Curtea de Apel Iași este un partener de tradiție al acestei inițiative europene, prin organizarea de activități atât la data de 25 octombrie a fiecărui an, dar și ori de câte ori când ne-am asumat rolul de gazdă în cadrul programului educațional „Școala altfel”, elevi din unități de învățământ din întreg județul Iași trecând pragul Palatului de Justiție din Iași.

Activitățile derulate cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Justiţiei Civile, precum și cu ocazia vizitelor elevilor și studenților au constat în întâlniri cu judecătorii și grefierii Curții de Apel Iași, pe teme generale de educație juridică, adaptate în raport de vârsta și nivelul fiecăruia dintre vizitatori, procese simulate, tururi de prezentare a sediului instanței.

Cu această ocazie, persoanele interesate au posibilitatea să îşi formeze o reprezentare clară a activității specifice a magistraților și personalului auxiliar, precum şi a etapelor pe care le parcurge un dosar de la înregistrare până la soluţionare, în scopul înțelegerii mai bine a funcționării mecanismelor justiției.

Aducem astfel la cunoştinţa persoanelor interesate că, în data menționată, între orele 10.00 -14.00, au posibilitatea, pe baza documentelor de identitate, să viziteze sediul Curţii de Apel Iaşi”, au transmis reprezentanții Curții de Apel Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`