Prima pagină » Eveniment-Social » Elevii din Iași au participat la primul turneu de șah organizat de „Pionii Regelui”! Cine sunt câștigătorii

Elevii din Iași au participat la primul turneu de șah organizat de „Pionii Regelui”! Cine sunt câștigătorii

01 mart. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

„Pionii Regelui” a organizat primul turneu al anului 2023 la Școala Gimnazială „Ioanid Romanescu” din Românești, în data de 25 februarie 2023. Evenimentul a fost compus din 2 competiții distincte: una destinată elevilor din ciclul primar, alta pentru cei din gimnaziu și liceu. Ambele competiții au avut un număr record de participanți, 80 la ciclul primar și 82 la cel gimnazial, iar acest lucru este datorat faptului că proiectul „Educație pe tabla de șah”, desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Federația Română de Șah, a atras noi școli colaboratoare

În cadrul unui proiect educaţional, iniţiativă a Asociației Club Sportiv „Pionii Regelui” – Românești, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, în data de 25 februarie 2023 s-a desfăşurat turneul de șah „Carl Schlechter”. Evenimentul se înscrie în seria activităţilor din cadrul proiectului „Educaţie pe tabla de şah”, având ca obiectiv principal desfășurarea unor activități în sfera educației prin șah în 20 de școli din mediul rural din județul Iași.

Câștigătorii claselor primare de la primul turneu din 2023, organizat de „Pionii Regelui”

Turneul claselor I-II a avut următorii câștigători: locul 1 – Neofit Hrițcu (Valea Lupului, clasa pregătitoare), Andrei Oancea (Lețcani); locul 2 – Luca Anastasiei (Miroslava); locul 3 – Kevin Enciu (Lețcani). Apoi, pentru clasele III-IV, locul 1 –Răzvan Tucan (Oțeleni); locul 2 – Alex Rotaru (Huși); locul 3 – David Pîrțac (Bosia). Categoria Fete: locul 1 – Daria Hagiu (Huși); locul 2 – Ioana Vizariu  (Bosia); locul 3 – Paula Partenie (Huși). Categoria Școala Primitoare: locul 1 – Sebastian Diaconu (Românești); locul 2 – Tudor Cobjuc (Românești); locul 3 – Nicoleta Onofrei (Românești).

Premianții de liceu

Turneul claselor IX-XII a avut următorii câștigători: locul 1 – Marian Clopoțel (Hălăucești). Categoria Fete: locul 1 – Iasmina Dumitriu (Miroslava); locul 2 – Alexandra Asavinei (Iași); locul 3 – Gabriela Argeanu (Podu Iloaiei). Categoria Școala Primitoare: locul 1 – Darius Irimia (Românești); locul 2 – Marinică Alexandru (Românești); locul 3 – Giulia Maffei (Românești).

„Mulțumiri alese gazdelor din Românești – Școala «Ioanid Romanescu» și Primăria comunei Românești – pentru deschiderea și disponibilitatea de care au dat dovadă, pentru implicarea în procesul de educare a copiilor din comunitate, precum și profesorilor și părinților care au fost alături de noi. Condițiile de desfășurare a activităților au fost impecabile, iar acest lucru a fost posibil prin munca întregii echipe de organizare”, a transmis Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Recent, concursul de șah „Mikhail Tal”, parte din „Pionii Regelui”, a adus, în faţa tablei de șah, pioni din 14 comune, mai exact din Iași, Podu Iloaiei, Românești, Sinești, Popești, Vânători, Oțeleni, Bodești, Butea, Erbiceni, Bosia, Miroslava, Golăiești și Bârnova. Proiectul „Educație pe tabla de șah”, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și susținut de Rotary Copou, a încheiat atunci o etapă importantă, prima din anul 2022.

Evenimentul a fost marcat de un moment special, desfășurat înainte de premiere, Imnul Unirii de la 1859 cântându-se asincron de către toți participanții la eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *