Prima pagină » Economic Local » Elevii din comuna Plugari vor primi tablete pentru orele online! Contractul are o valoare de 100.000 de euro!
Elevii din comuna Plugari vor primi tablete pentru orele online! Contractul are o valoare de 100.000 de euro!

Elevii din comuna Plugari vor primi tablete pentru orele online! Contractul are o valoare de 100.000 de euro!

15 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Achizițiile de tablete în județul Iași continuă. Comuna Plugari va cumpăra 390 de tablete pentru elevii din două școli. Procedura va fi organizată la finalul lunii iulie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Plugari, județul Iași, pregătește o achiziție pentru elevii din localitate. Pe 29 iulie 2021 este programată licitația pentru furnizarea unui lot de tablete școlare și echipamente pentru funcționarea activităților didactice online. Valoarea estimată a contractului este de 621.611 lei, fără TVA, adică aproape 100.000 de euro.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul online în contextul pandemiei de COVID-19, prin dotarea școlilor din comună cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, inclusiv abonament la Internet pe o perioadă de 24 de luni, precum și a altor echipamente / dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul online în bune condiții. Proiectul vizează crearea premiselor tehnice de funcționare a procesului de învățământ în situația în care unii dintre elevi sau toți trebuie să urmărească desfășurarea orelor de acasă”, se arată în caietul de sarcini.

Finanțarea este asigurată prin Programul de Competitivitate 2014-2020. Pe de altă parte, amintim că un drum spart din Plugari a fost un motiv de ceartă între doi constructori.

Tabletele vor ajunge la 390 de elevi din localitate

Necesarul este de 390 de tablete, 36 de laptopuri și 20 de camere web. Echipamentele vor ajunge la Școala Profesională Plugari și Școala Gimnazială Boroșoaia. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 24 de luni, iar, în tot acest timp, va fi asigurată conexiunea la Internet.

„Furnizorul se obligă să predea produsele la standardele și performanțele prezentate în propunerea tehnică. Furnizorul se obligă să predea produsele în perioadele prevăzute prin graficul de livrare prezentat în propunerea tehnică. Perioada de garanție minimă acordată produselor livrate este de 24 de luni de la data recepției”, se mai arată în documentația procedurii.

Conform descrierii tehnice, tabletele trebuie să aibă sistem de operare Android, CPU: Quad-core, 1,5 GHz, memorie internă 16 GB, 2 GB RAM. Greutatea maximă admisă este de 550 de grame, fără husa de protecție.

Jumătate de milion de euro pentru tabletele din comuna Ciurea

Totodată, Primăria comunei Ciurea, județul Iași, cumpără tablete pentru desfășurarea orelor de curs online în învățământul preuniversitar, deși elevii au revenit la școală în fizic. Recent, autoritatea contractantă a lansat licitația pentru achiziția echipamentelor. Pe lista cu echipamente se află 1.361 de tablete, 115 laptopuri, 61 de camere web și 10 tablete interactive. Va fi asigurată și conexiunea la Internet.

În cadrul programului vor fi dotați cu echipamente și 115 profesori din comună. Nu mai puțin de 12 oferte au fost depuse în cadrul procedurii. Valoarea estimată a contractului este de 2.200.257 de lei, fără TVA, adică aproape 500.000 de euro. În comuna Ciurea sunt înregistrați 1.361 de elevi în învățământul preuniversitar. La începutul lunii mai 2021 au fost stabilite scenariile pentru susținerea orelor în învățământul preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *