Prima pagină » Economic Local » Elevii din comuna Deleni vor primi tablete! Valoarea achiziției este de 300.000 de euro
Elevii din comuna Deleni vor primi tablete! Valoarea achiziției este de 300.000 de euro

Elevii din comuna Deleni vor primi tablete! Valoarea achiziției este de 300.000 de euro

07 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Nu mai puțin de 1.012 tablete vor ajunge la cele 5 școli gimnaziale din comuna Deleni, județul Iași. Procedura este anunțată pentru începutul lunii august 2021. Participanții la licitație trebuie să respecte mai multe condiții impuse de autoritatea contractantă

Elevii din comuna Deleni, județul Iași, vor primi tablete de la Primăria din localitate. Pe data de 06.08.2021 este programată achiziția echipamentelor. Valoarea estimată a contractului este de 1.542.876 lei, fără TVA, aproape 300.000 de euro. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional de Competitivitate 2014-2020.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea accesului la procesul de învățământ în mediul on-line în contextul pandemiei de SARS-Cov-2 prin dotarea școlilor din comuna Deleni cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, inclusiv abonament internet pe o perioadă de 24 luni, precum și a altor echipamente / dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în bune condiții. Proiectul vizează crearea premiselor tehnice de funcționare a procesului de învățământ în situația în care o parte din elevi sau toți trebuie să urmărească desfășurarea orelor de acasă”, se arată în caietul de sarcini.

Comuna Deleni va beneficia și de o sală de sport modernă.

Clasele din comuna Deleni vor primi camere web

În total, vor fi furnizate 1.012 tablete, la care se adaugă 48 de camere web cu care vor fi dotate clasele din școli. Și profesorii vor primi echipamente, fiind vorba despre 73 de laptopuri. Tabletele trebuie să aibă CPU quad – core 1.5 Ghz, memorie internă – 16 GB, RAM – 2GB, microfon încorporat etc. Termenul de livrare este de 45 de zile de la data comenzii.

„Furnizorul se obligă să furnizeze produsele la standardele prevăzute prin graficul de livrare prezentat în propunerea tehnică. Furnizorul se obligă să furnizeze, să monteze, să pună în funcțiune și să asigure instruirea pentru bunurile livrate”, se arată în documentația procedurii.

Echipamentele vor ajunge la 5 școli gimnaziale din satele Deleni, Maxut, Poiana, Slobozia și Feredeni. Produsele trebuie să aibă o garanție de minimum 24 de luni. Comisia de evaluare va alege oferta depusă cu prețul cel mai mic. Și Primăria Bivolari achiziționează tablete pentru unitățile școlare.

Primăria Oțeleni cheltuie 70.000 de euro pe tablete

Totodată, și Primăria comunei Oțeleni, județul Iași, cumpără tablete pentru elevii din școli. Licitația este programată pe data 12.07.2021. Valoarea estimată a contractului este 367.896 de lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro. Conform caietulu de sarcini, urmează să fie furnizate 233 de tablete, 19 laptopuri și 14 camere web. Echipamentele vor fi folosite de școala gimnazială și primară din localitate.

„Ofertanții vor prezenta dovezi relevante privind aria de acoperire din care reiese clar că toată suprafața locuită a comunei este deservită. În cazul în care ulterior se constată că există elevi care nu beneficiază de semnal suficient, se vor lua măsuri de înștiințare a furnizorului cu privire la aceste situații, iar acesta, inclusiv prin contract, se va obliga să realizeze modernizarea infrastructurii, astfel încât toți elevii să beneficieze de servicii egale, indiferent de locul în care își au domiciliul pe raza comunei. Termenul maxim de remediere a acestor aspecte este de 30 de zile”, sunt condițiile impuse de autoritatea contractantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`