Prima pagină » Local » Elevii de nota 10 ai Iașului, premiați în cadrul festivității organizate de Primăria Iași! – GALERIE FOTO

Elevii de nota 10 ai Iașului, premiați în cadrul festivității organizate de Primăria Iași! – GALERIE FOTO

06 iul. 2022, 20:00, 3 ,
Andreea Timofte în Local

Reprezentanții celor 10 școli de nota 10 din Iași au primit miercuri, 6 iulie 2022, premiile din cadrul festivității de premiere ce s-a desfășurat la Primăria Municipiului Iași. Cei 17 elevi din Județul Iași care au reuşit să obţină nota maximă la Evaluarea Naţională și cei 15 absolvenţi de liceu cu media 10 la Bacalaureat au fost felicitați la evenimentul special organizat.

La Palatul Roznovanu au fost prezenți absolvenți, părinți, profesori și invitați din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Festivitate de premiere pentru elevii ieșeni de nota 10

Elevii din județul Iași, cu note maxime obținute la cele mai importante examene, au fost premiaţi în în cadrul unei festivităţi organizată la Palatul “Roznovanu”.

„Trăim astăzi din nou bucuria de a întâlni pe a celebra reușita, succesul reflectat de data aceasta în note și premii. În fiecare vară, examenele naționale devin o formă de validare a eficienței procesului educațional, și în această vară, școala ieșeană a demonstrat multe. Reflectate în cifre aceste performanțe demonstrează în primul rând că am trecut cu bine peste o perioadă foarte tulburătoare, contextul pandemic. În cifre, școala ieșeană se poate mândri cu ceea ce școala a generat în această vară. În ceea ce privește evaluarea națională, județul Iași este pe primul loc, alături de Cluj și Argeș, din perspectiva numărului mediilor absolute. Dacă mergem către Bacalaureat  suntem pe podiumul național din perspectiva a trei criterii distincte: Iașul ocupă locul al II-lea pe podium din perspectiva numărului liceelor care au promovabilitate 100%, locul al III-lea din prisma procentului de promovabilitate”, a declarat Luciana Antoci, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a vorbit despre importanța educației în orice moment în care se află societatea.

“Toate lucrurile acestea vin într-un context în care școala, familia și autoritățile încearcă să facă o echipă în care să convingă că pe toți cei care decid destinul acestei națiuni că este nevoie de un viitor mai bun și sigur în interiorul acestei țări. Este absolut obligatoriu să tratăm educația ca un element de care are nevoie viitorul acestei națiuni. Școala a fost dintotdeauna în mijlocul societății, nici una dintre reformele statului român care au condus de la unirea principatelor române nu s-a înfăptuit fără acordul școlii, al intelectualilor“, a menționat Mihai Chirica.

Ce înseamnă nota 10

În județul Iași, 17 tineri au reușit să obțină nota maximă la examenul național de Bacalaureat 2022 din luna iunie. Este cert că “secretul” deținut de tineri în ceea ce privește modalitatea prin care au ajuns la această performanță are la bază multă muncă, dar o parte dintre premiați susțin că și indlugența cadrelor didactice ar putea face diferența.

“Vreau să urmez medicina, în Iași. Cred că diferența dintre un 9,70 și 10 este foarte mică și că de fapt nu depinde de noi, cred conta 10 perfect nu există și faptul că noi am primit-o a fost doar din indulgența unor profesori. Pregătirea, în cazul meu, a început încă din clasa a IX-a sau din gimnaziu când ascultam indicațiile profesorilor de la clasă, asta m-a pregătit în timp. Bacalaureatul a fost doar un examen care mi-a verificat cunoștințele accumulate de-a lungul tuturor anilor de școală, nu doar al ultimului an”, a declarat Iustina Panțiru.

Mihai Chirica a vorbit despre efortul depus de elevi, părinți, dar și profesori.

“Nota 10 înseamnă în primul rând încununarea unui efort continuu în care lacrimile elevului ce nu mai poate erau amestecate cu lacrimile părintelelui ce înțelegea ce se întâmpla dar voia ca al lor copil să fie acolo și sigur, efortul necontenit al profesorului care își dorește necontenit să se simtă împlinit profesional”, a adăugat Mihai Chirica.

Festivitatea de premiere organizată la Palatul Roznovanu nu este singulară, în ultimii ani devenind o tradiție.

Comentarii
  • Ce cauta batausul ala de copii, Serban la asa un eveniment de premiere? Asta se baga in seama peste tot, nesimtitul. Marsh acasa in fundul patului, nu ca paduchele in frunte, abuzatorule de copii!

  • Elevii ieseni când primesc bursele și cei 30euro sprijin pentru România.Cautati notorietate pozandu-va alaturi de acești tineri,vă lăudați cu ei,dar nu le respectati drepturile.

  • GabiDumitrescu

    Si nu au fost macar 2-3 copii care la virsta lor sa aiba o constiinta civica si putin habar de ce e in jurul lor ca sa refuze sa primeasca orice premiu de la un jeg de primar penal si acolitii lui???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`