Prima pagină » Economic Local » Elevii de la școala specială din Pașcani vor primi un microbuz de ultimă generație. Contractul are o valoare de 60.000 de euro
Elevii de la școala specială din Pașcani vor primi un microbuz de ultimă generație. Contractul are o valoare de 60.000 de euro

Elevii de la școala specială din Pașcani vor primi un microbuz de ultimă generație. Contractul are o valoare de 60.000 de euro

20 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Școala specială din municipiul Pașcani, județul Iași, va fi dotată cu un microbuz nou. Procedura de achiziție va fi organizată la mijlocul lunii august 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației organizate de autoritatea contractantă

Școala gimnazială specială Pașcani, din județul Iași, anunță noi achiziții. Pe data de 16 august 2021 este programată licitația privind furnizarea unui microbuz școlar pentru transportul elevilor. Capacitatea microbuzului trebuie să fie de 24 de locuri (cu tot cu scaunul șoferului). Valoarea estimată a contractului este de 294.117 lei, fără TVA, adică aproape 60.000 de euro.

„Microbuzul este destinat transportului școlar, respectiv al școlarilor cu dizabilități (imobilizați în scaune cu rotile) în deplină siguranță și confort, pe distanțe scurte, medii și lungi, într-o perioadă de timp determinată, în țară și în străinătate. Garanția generală a vehiculului trebuie să fie de minimum 3 ani / 100.000 km, în condiții de exploatare normală, din momentul recepționării de către beneficiar. Garanția pentru protecția anticorozivă a caroseriei autovehiculului trebuie să fie de minimum 8 ani, din momentul recepționării de către beneficiar. Garanția pentru vopseaua vehiculului trebuie sa fie de minimum 3 ani”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. De precizat este faptul că Primăria Pașcani a alocat recent 100.000 de euro pentru achiziția de utilaje.

Furnizorii trebuie să respecte mai multe cerințe tehnice

Potrivit documentației procedurii, microbuzul trebuie să fie dotat cu un motor Diesel, de minimum 163 CP și cu o capacitate cilindrică de 2.140 de metri cubi. Cutia de viteze trebuie să fie manuală, cu 6+1 trepte.

„Număr uși: minimum o ușă de acces șofer, o ușă de acces pe partea dreaptă, cu acționare electrică, și o ușă spate. Microbuzul trebuie prevăzut cu instalație de încălzire. Încălzirea salonului pasageri trebuie să se facă prin intermediul unui încălzitor autonom cu comandă separată de la bord. Microbuzul va fi prevăzut cu instalație de aer condiționat de minimum 15 kW. Distribuția aerului condiționat în spațiul destinat pasagerilor se va face prin tubulatura prevăzută cu duze de ventilație individuale pentru fiecare loc al pasagerilor pe scaune. Microbuzul trebuie prevăzut cu oglinzi retrovizoare externe cu reglaj electric și încălzite, cu acționare de la locul șoferului”, se arată în descrierea procedurii.

Primăria comunei Aroneanu a alocat peste 40.000 de euro pentru cumpărarea unui microbuz

Totodată, Primăria comunei Aroneanu, din județul Iași, a demarat o licitație pentru cumpărarea unui microbuz. Sandra Trading SRL a fost declarată câștigătoarea procedurii, cu o ofertă financiară de 201.300 de lei, fără TVA, adică aproximativ 42.000 de euro. Conform caietului de sarcini, motorul microbuzului va fi Diesel, de minimum 175 CP, 2.000 de centimetri cubi, cu o normă de poluare Euro 6, tracțiune spate, asistență la pornire de pe loc și la pornirea în rampă, suspensie independentă pentru roțile din față, aer condiționat etc.
Microbuzul va fi folosit pentru transportul persoanelor implicate în activități culturale și religioase. Capacitatea microbuzului este de 21 de locuri. Anul trecut, și Compania de Transport Public (CTP) Iași a organizat o achiziție asemănătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *