Prima pagină » Local » Elevii de la Liceul de Informatică din Iaşi vor participa la un concurs de robotică, în America – FOTO, VIDEO

Elevii de la Liceul de Informatică din Iaşi vor participa la un concurs de robotică, în America – FOTO, VIDEO

26 iun. 2024, 09:27, 1 ,
în Local

Două echipe de robotică de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași s-au calificat la Concursul Internaţional de Robotică „Maryland Tech Invitational”, ce va avea loc în perioada 26 iunie – 7 iulie 2024. Deși este o performanță surprinzătoare, elevii nu au avut sprijinul financiar necesar din partea statului pentru a se deplasa în Statele Unite ale Americii.

Prin muncă asiduă, tinerii ieșeni au reușit să strângă suma necesară și astfel vor pleca în America pentru a aduce premiul cel mare acasă!

„Inspirăm America, cu atâția tineri geniali din CyLiis și Peppers, motivați să dezvoltăm o școală a viitorului la LIIS și să scriem povestea despre robotică la Iași.
Am plecat spre competiția mondială MTI cu gândul de a-i conecta pe toți la vibe-ul extraordinar de învățare de la LIIS, de a fi aproape de ceea ce își doresc elevii și comunitatea de la educație! Suntem recunoscători tuturor celor care ne prețuiesc și ne-au oferit încredere – Cristian Micliuc, companiile IT din Iași, Primăria Municipiului Iași, finanțatori din alte domenii și îi asigurăm că investiția în elevii excepționali de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, coordonați de mentorul minunat Mirela Tibu este o validare a ideii că educația STEM are viitor la Iași”, a transmis prof. Adina Romanescu, directorul LIIS.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`